Haberler

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

Keşan Belediye Başkanı Özcan: "Parçalama planları yapılan bir ülkeyi, bağımsız Cumhuriyete kavuşturan, insanımızı haklarıyla tanıştıran Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 76. yılında sevgi, saygı, minnet ve özlemle anıyoruz"

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 10 Kasım Atatürk"ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle anma mesaj yayımladı.

Özcan, mesajda, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Ulusu'na bıraktığı en büyük mirasının Türkiye Cumhuriyeti olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti benliği ve güvencesi altında yaşayan her ferdin özgürce attığı her adımda,  fikri ve vicdanı hür yetiştirilen her nesilde Atatürk'ün sonsuz emeği olduğunu hatırlatan Özcan,şunları kaydetti:

"Atatürk, dönemin şartlarında yapılması gerekenleri, tüm yoksunluk ve imkansızlıklara rağmen inanç ve kararlılıkla yerine getirmiş, bizlere geniş ve aydınlık bir ufuk emanet etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk ulusuna en büyük mirası Türkiye Cumhuriyetidir. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk'ün hem eseri hem de mirasıdır. Atatürk'ün aziz hatırasına ve onun mirasına sahip çıkmak,

Türkiye Cumhuriyeti'ni çok daha güçlü, daha demokratik çok daha kalkınmış ve ilerlemiş bir ülke yapmak için çalışmak ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmakla olacaktır. Bu sebeple, her 10 Kasım, ruhumuzda hissettirdiği hüzne rağmen, taşıdığı anlam bakımından Atatürk'ün fikirlerinin daha güçlü bir şekilde anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır. Bugün bizlere düşen görev, kazanımlarımızı koruyarak, çağdaşlıktan, laiklikten, özgürlüklerimizden asla bir adım bile geriye düşmeyerek, aldığımız emaneti daha da ileri boyutlara taşımaktır. Cumhuriyete, demokrasiye, laikliğe, çağdaşlığa gönül vermiş bizlerin, Atamızın bıraktığı eşsiz armağanı korumak ve kollamak adına verdiği mücadele asla bitmeyecek, bitirilemeyecektir." - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Özcan Macit Özcan Keşan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title