Haberler

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

Edirne Valisi Şahin: "Türk milleti her zaman atasının yolunda ilerlemiştir"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Türk milletinin her zaman atasının yolunda ilerlediğini bildirdi.

Şahin, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, sonsuza dek yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete intikalinin 76. yıl dönümünde bir kez daha rahmetle anıldığını belirtti.

Türk milletinin her zaman atasının yolunda ilerlediğini aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Bir çok devlet ve imparatorluklar kuran Türk milleti, Türkiye Cumhuriyetini de  sonsuza dek bölünmez bütün olarak yaşatacak ve geçmişten ders alarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine sarılarak muasır medeniyetler seviyesine ulaşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, ölümünün 76. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, dava ve silah arkadaşlarını, şükranla ve rahmetle anıyorum."

-Edirne Belediye Başkanı Gürkan

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türk ulusu var oldukça, cumhuriyet ve ulu öder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri ve devrimlerinin sonsuza kadar payidar kalacağını bildirdi.

Gürkan, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, Mustafa Kemal Atatürk 'ün kaybını ilk günkü gibi, hala derin bir acı içinde yaşadıklarını belirtti.

Yıllar geçtikçe ulu önder Atatürk'ün kaybını daha çok hissedildiğini aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Bizlere miras bıraktığı cumhuriyet, ilkeleri ve devrimleri ile hala Türk ulusuna önderlik etmeye devam ediyor. Türk ulusu var oldukça, cumhuriyet ve Ulu önderin ilkeleri, devrimleri sonsuza kadar payidar kalacaktır. Atatürk'ün en büyük eserim dediği laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni, ülkesi ve ulusuyla bölünmez bir bütün olarak sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacağız. Çok iyi bilinmelidir ki ne ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ten vazgeçeriz, nede kurduğu Türkiye Cumhuriyetinden. Bizlerin bu günlere gelmesinde en büyük paya sahip Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla, minnetle ve şükranla yad ediyorum."

-AK Parti Edirne İl Başkanı Sezen

AK Parti Edirne İl Başkanı Rafet Sezen, gelecek nesillerin de cumhuriyeti ilelebet sonsuza kadar götürmek için aynı azim ve kararlılıkla mücadele vereceğini bildirdi.

Sezen, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, 10 Kasım 1938'in bir devrin sonu değil, bir dönemin başlangıcı olduğunu belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" dediğini hatırlatan Sezen, şunları kaydetti:

"Atatürk'ün aziz hatırasına sahip çıkmak, onun en büyük eserim dediği cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek Atamızın kendi deyimiyle muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmakla mümkün olacaktır. Bugün bizler Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını artırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere taşıyarak yolumuza devam ediyoruz. İnanıyorum ki, gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi ilelebet sonsuza kadar götürmek için aynı azim ve kararlılıkla mücadele vereceklerdir. Bu inançla, vefatının 76 yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyorum."

-CHP Edirne İl Başkanı Bozkurt

CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bozkurt, mesajında, Türk ulusunun, bağımsızlık savaşının önderi, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü gönlünde yaşattığını belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerini inkar edenler ve beni yerenler çıkabilir. Hatta bunlar, benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidirler ki bu fikirler, Hint'ten, Mısır'dan döner dolaşır gene gelir, verimli neticeleri kalpleri doldurur." dediğini anımsatan Bozkurt, "Atamıza kendisini unutmadığımızı ve ektiği tohumların her şeye rağmen her sabah yeniden yeşerdiğini, minicik ve gencecik kalplerin Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk sevgisi ile çarptığını söylemek en büyük mutluluğumuzdur. Çağdaş Türkiye'nin kurucusu, büyük devrimci ve devlet adamı Atamızın aramızdan ayrılışının 76. yılında, bir kez daha saygı, sevgi ve şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Dursun Ali Şahin Şahin Türk Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title