Haberler

10 IŞİD Üyesi Türkiye'de Eylem Hazırlığında

Güncelleme:

Aranan 10 IŞİD üyesinin, hücre evlerde saklandığı ve Türkiye'de eylem hazırlığında olduğu iddia edildi.

Bir emniyet yetkilisi, 10 IŞİD üyesinin yeni bir saldırı hazırlığı için Türkiye'de hücre evlerde saklandıkları ve eylem hazırlığında oldukları yönünde istihbarata sahip olduklarını söyledi.

SURİYE'YE KAÇIŞ İDDİASI

Ankara'da 102 kişinin ölümüyle ve 246 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tarihin en kanlı terör saldırısıyla ilgili soruşturmanın derinleştirilmesi sonucunda, haklarında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Yunus Durmaz, Halil İbrahim Durgun, Hasan Hüseyin Uğur, Abdülmuttalip Demir, Burak Ormanoğlu, Metin Akaltın, Mehmet Kadir Cebeal, Deniz Büyükçelebi ve Hacı Ali Durmaz ile ismi öğrenilmeyen bir kişinin saldırıdan sonra Suriye'ye kaçtığı iddia edilmişti.

SURİYE'YE GEÇİŞ TESPİT EDİLEMEDİ

Edinilen bilgiye göre aranan 10 kişi saldırıdan sonra Suriye'ye kaçmadı. Yeni bir saldırı hazırlığı için Türkiye'yi terk etmeyen söz konusu kişilerin, sahte kimlikle örgütün İstanbul, Ankara ve Gaziantep'de bulunan hücre evlerinde kaldığı belirtiliyor. Emniyet yetkilisi, "Hakkında yakalama çıkarılan 10 kişinin Suriye'ye kaçmadığını biliyoruz. Ankara saldırısının ardından Karkamış ve Elbeyli sınır hattında güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkarttık. Sınırı gözleyen termal kameralara baktık, herhangi bir geçiş görmedik. Bizim edindiğimiz bilgilere göre 10 kişi Türkiye illerinde hücre evlerinde kalıyor. Bu kişilerle ilgili elimizde önemli istihbarat bilgileri var, ancak şu anda bunları paylaşamayız." dedi.

IŞİD'İN 'ANTEP EMİRİ'

Hakkında yakalama kararı çıkan Yunus Durmaz'ın IŞİD'in "Antep Emiri" olduğu ve "Ebu Ali" kod ismini kullandığı belirlenmişti. Durmaz'ın deposundaki aramada, 6 kalaşnikof, bir susturucu aparatlı tabanca, 22 adet F1 tipi el bombası, değişik çap ve markalarda bin 683 mermi ve 8 fünye ele geçirilmişti. Hakkında yakalama kararı olan Metin Akaltın'ın ise Ankara bombacısı Yunus Emre Alagöz'le saldırıdan birkaç gün önce Antep'te görüştüğü öne sürülüyor.

Kaynak: Sputnik Türkiye

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ali Durmaz Türkiye Suriye Güncel Haberler

500

Yorumlar (30)

kocgiri:

Isida yobaza yezide irkciya ölüm yasasin halklarin kardesligi Hdp.

41
60
yanıtYanıtla
hdpMobil-ANDROID:

inadına hdp

29
45
yanıtYanıtla
Muratcan:

Besle kargayı oysun gözünü. Akepeliler bunu besleyen sizin uzun adam işte. Övünün cahiller

42
27
yanıtYanıtla
tinerci muroMobil-ANDROID:

bizim mit ne işe yariyor yakalssin bi dunya vergi oduyoruz.

56
5
yanıtYanıtla
amedli:

Akp

19
38
yanıtYanıtla
akp akpMobil-ANDROID:

oylar akp ye canlarim

15
38
yanıtYanıtla
millet yemiyo artık:

yalan türkiyede işit yok pkkanın selonun çakma işiti bunlar

25
26
yanıtYanıtla
YALAN ..GERÇEĞİ BURDA:

hdp ye yapsınlarda nerde yaparlarsa yapsınlar

10
36
yanıtYanıtla
inadina:

Senin zihniyet inle akp veisid zihniyetin aynidir alah topunuzun blasini versin

yanıt9
yanıt2
takya:

Mit organizasynunda,mitin ve sarayın haberi olmadan kuş uçmaz...

40
5
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title