Haberler

10 Bin Sporsever Dünya Çevre Günü İçin Pedal Çevirdi

10 bin sporsever, Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen 3. Uluslararası Bisiklet Festivali’nde Şişli’den Kadıköy’e 20 kilometre pedal çevirdi.

10 bin sporsever, Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen 3. Uluslararası Bisiklet Festivali'nde Şişli'den Kadıköy'e 20 kilometre pedal çevirdi. Grup köprü üzerinde renkli görüntüler oluşturdu.

Bisikletliler Derneği tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Bisiklet Festivali'nin son gününde sporseverler 5 Haziran Dünya Çevre Günü için Şişli'den Kadıköy'e pedal çevirdi. 10 binin üzerinde bisiklet sever, Şişli Harbiye'de bulunan Lütfü Kırdar Kongre Merkezi önünde bir araya geldi. Buradan start alan bisiklet turu için polis ekipleri birçok noktada önlem aldı. Etkinliğe Türkiye'nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Avrupa'dan da çok sayıda bisiklet sever katıldı. Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nden start alan bisiklet turu, Halaskar Gazi Caddesi'ni takip ederek Büyükdere Caddesi, Yıldız Posta Caddesi'nden Barbaros Bulvarı'na, oradan da Boğaziçi Köprüsü'ne bağlandı. Grubun geçtiği güzergahlarda trafik polisleri tarafından trafik durduruldu. Grubun köprüye bağlandığı noktada yolda ölmüş bir kedi olduğunu gören grup, bisikletlerini sağa ve sola kırarak yoluna devam etti. Boğaz Köprüsü üzerinde renkli görüntüler oluşturan grup, Kadıköy'e kadar pedal çevirerek turu tamamladı.

"TRAFİKTE GÜVENDE OLMAK İSTİYORUZ"

Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz, "Uluslararası Bisiklet Festivali'nin üçüncüsünü yapıyoruz. Festivalin son gününde Dünya Çevre Günü için pedal çevireceğiz. 8. kez dünyadaki tek kıtalar arası bisiklet gezisini gerçekleştireceğiz. Bugün Lütfü Kırdar'dan Kadıköy'e 20 kilometre kadar bir gezimiz var. Geçen yıl bu geziye 10 bin kadar katılımcı iştirak etmişti. Bugün daha fazla katılımcı bekliyoruz. Biz 365 gün güvenle bisiklet sürmek, işe, okula, camiye, pazara bisikletle gidip gelmek istiyoruz. Böylece trafik rahatlayacak. Bisiklet sayısı çoğaldıkça trafikteki motorlu taşıt sayısı azalacak. Trafik rahatlayacak aslında. Biz trafikte daha güvende olmak istiyoruz. Bunun için sürücülerden bisikletlilere saygı bekliyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dünya Çevre Günü Kadıköy Şişli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title