Haberler

10 Bin Nüfuslu İlçe Takımının Hedefi Avrupa

Hentbol Erkekler Süper Ligi'ndeki ilk yılında, ligin ilk yarısını 5'inci sırada tamamlayan 10 bin nüfuslu Taşova ilçesinin takımı Amasya Taşova YİBO, hedefini büyüterek Avrupa kupalarında mücadele etmek istiyor Kulüp Başkanı Sayar: "Bizim bir hayalimiz daha var. Taşova'da bir Avrupa kulübüyle hentbol.

MÜMİN ALTAŞ - Hentbol Erkekler Süper Ligi'ndeki ilk yılında devreyi 5'inci sırada tamamlayarak önemli bir başarıya imza atan 10 bin nüfuslu Taşova ilçesinin takımı Amasya Taşova YİBO, Avrupa kupalarında mücadele etmeyi hedefliyor.

Ligde bu sezon ilk kez mücadele eden Amasya temsilcisi, 13 maçta 6 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak topladığı 13 puanla 5'inci sırada yer aldı.

Kulüp başkanı Ömer Sayar, AA muhabirine, Taşova ilçesinde yaklaşık 4-5 yıldır hentbol kültürünün oluştuğunu belirtti.

Geride kalan kısa süreye rağmen geçen sezon sonunda Süper Lig'e yükseldiklerini ifade eden Sayar, 10 bin nüfuslu bir ilçe takımı olarak kısıtlı imkanlarla en iyi şekilde mücadele ettiklerini söyledi.

Ligin kalitesine baktıklarında, Beşiktaş Mogaz, Nilüfer Belediyespor, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor gibi takımlarla mücadele ettiklerini ifade eden Sayar, bu takımlara rağmen ligin ilk yarısında önemli bir performans ortaya koyduklarını aktardı.

Takımın yıllık bütçesinin rakiplerine göre çok mütevazı olduğunu vurgulayan Sayar, şunları kaydetti:

"Yıllık 500 bin lira civarında bir bütçemiz var. Hentbolda Süper Lig'de oynayan bir takım için çok mütevazı bir rakam. Aslına bakarsanız bulunduğumuz yer itibarıyla da bunun parayla ölçülecek bir durum olmadığını görüyoruz. Bulunduğumuz yer çok büyük fedakarlıklar neticesinde ulaştığımız bir hedef. İnşallah lig sonunda play-off'a kalırız. Bu başarıyla beraber bizim bir hayalimiz daha var. Taşova'da bir Avrupa kulübüyle hentbol müsabakası yapmak. İnşallah bu hedefe de adım adım ilerleyeceğiz."

Fitness salonunda güç depolama

Ömer Sayar, kurumsallaşmaya hız vermeleri gerektiğini belirterek, bunu tamamladıkları takdirde Süper Lig'de devamlılık sağlayabileceklerini dile getirdi.

Tesis yönünden sıkıntıları olduğunu anlatan Sayar, şunları söyledi:

"Şahsa ait fitness salonuna gelip üyelik şeklinde takımımız haftada 3-4 gün çalışmalarını yapıyor. Şartlarımız çok uygun değil ama yapacak da bir şey yok. Bu şartlara rağmen arkadaşlarımız fedakarca ilçemizi temsil ediyor ve bizi onurlandırıyor. Taşova bu anlamda kenetlenmiş vaziyette. Sportif başarıya aç bir ilçe. İlçenin sosyalleşmesi adına hentbol çok önemli."

Sayar, sponsor bulmakta sıkıntı çektiklerini de sözlerine ekledi. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Amasya Taşova Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

rahmimobilWeb@haberler.com:

Haydi bakalım insallah tasima sizinle

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title