Haberler

10 Bin Metreküplük Depo ve Kanalizasyon Terfi Hattı Hizmete Alındı

Balıkeisr Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur ve beraberindekiler Ayvalık’ta 10 Bin Metreküplük Depo ve Kanalizasyon Terfi Hattı’nın hizmete alınma törenine katıldı.

Balıkeisr Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur ve beraberindekiler Ayvalık'ta 10 Bin Metreküplük Depo ve Kanalizasyon Terfi Hattı'nın hizmete alınma törenine katıldı. Su deposu önünde yapılan tören BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram'ın konuşması ile başladı. Ayvalık'a yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bayram'ın ardından sırası ile Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gencer ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı da birer konuşma yaptı.

Törenlerde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise Ayvalık'ın en büyük sorununun su olduğunu söyledi. BASKİ'nin yaptığı çalışmalar ile su deposu ile Ayvalık'ın su sorununu çözüme kavuşturacağını belirten Uğur, "Yaptığımız arsenik çeşmeleri var. İstediğimiz halkımız sağlıklı su içsin. Şuan da Çakmak Mahallemizdeki tesis faaliyete başladı. Ayrıca Beşiktepe, Mutlu, Karamurat Mahallelerindeki arsenik çeşmesi yapımı tamamlandı. Bunlar için de 500 bin lira bir harcama yatık. BASKİ geçtiğimiz hafta Edremit'te Narlı ve Altınoluk arıtmalarının temellerini attı. Edremit Narlı'da kanalizasyonda yapıyoruz. Dolayısı ile istiyoruz ki denizlerimiz kirlenmesin. Geçen gün Almanya'dan geldim. Almanya'da altyapı fuarına katıldık. Fuarda çevre, çöp, kanalizasyon çalışmaları vardı. Hatta yazın nüfusu 2-3 kat artan yerlerde arıtma tesislerini 3-4 kat fazla çalıştırmak için yeni buluşlar olmuş. İnşallah onları da BASKİ'miz ile beraber uygulayacağız. Ayvalık'a daha önce 27 yerden deşarj vardı artık yok. Bunların derin deniz deşarjlarının yanına ikincilerini yaparak denizlerimizin kirlenmesini önleyeceğiz" dedi.

Ayvalık'a mezbaha kazandırma çalışmalarına da başladıklarını ifade eden Uğur, "13 Mayıs tarihinde ihalesini yaptık. Ayvalık'a bir ay içinde mezbahamız faaliyete geçecek. İstiyoruz ki Ayvalıklılar da veteriner kontrolünde kesilmiş, sağlıklı etler yesin. Su kadar insanların gıdası da önemli. Yalnız Ayvalık'a yapmıyoruz mezbahaları. Gömeç, Edremit, Güre, Balya, İvrindi, Sındırgı, Dursunbey, Marmara Adası. 10 yere mezbaha yapıyoruz. Bunları hepsii başında veterinerler olan, denetimli mezbahalar olacak. İstiyoruz ki insanımız sağlıklı et yesin. Ayvalık'ta yine bütün araçlar yenilendi. Her ne kadar bazı şikayetler olsa da mutlaka müdahale edilecek. Vatandaş nasıl istiyorsa o şekilde yapacağız. Bunlar zaman içerisinde oluyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Uğur ve beraberindekiler 10 Bin Metreküplük Depo ve Kanalizasyon Terfi Hattı'nın kurdelesini keserek hizmete soktu. Törenlere Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un yanısıra AK Parti Milletvekili Mahmut Poyrazlı, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Balıkesir, Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürü Mustafa Bayram, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Başkan Uğur daha sonra Burhaniye'de hizmete giren Air Bus Uçak Restaurant'ın işletmecisi Ali Akbulut'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunup, bereketli kazançlar diledi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Edip Uğur Balıkesir AK Parti Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title