Haberler

10 Bin Kişinin Zehirlendiği Elbistan'da Kriz Masası Kuruldu (4)

İÇME SUYUNUN KOLİ BASİLİ İDDİASIKahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde 10 bin kişiden zehirlenme belirtileriyle hastaneye başvurmasına, işçe suyunun klorlama işini alan şirketin ihmalinin neden olduğu ileri sürüldü.

İÇME SUYUNUN KOLİ BASİLİ İDDİASI

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde 10 bin kişiden zehirlenme belirtileriyle hastaneye başvurmasına, işçe suyunun klorlama işini alan şirketin ihmalinin neden olduğu ileri sürüldü. Klorlamanın 4 gün geciktiği ve suda koli basili bakterisi ürediği iddialarıyla ilgili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Onun üzerinde de duruyoruz. Bir takım şüpheler var ancak tahliller sonunda gerekli açıklamayı yapıp kamuoyunu aydınlatacağız" dedi.

Başkan Erkoç, 10 bine yakın kişinin hastanelere başvurmasının ardından başlatılan incelemenin titizlikle yürütüldüğünü, her türlü olasılığın da araştırıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bir takım şüpheler var. Sağlık Bakanlığı ve Halk Sağlığı Müdürlüğü gerekli tahlilleri hassasiyetle yapıyor. Şu anda ne olduğunu bilmiyoruz. Sudan kaynaklandığını sanıyoruz ancak henüz belirli net bir sonuç yok ortada. Birçok iddia var, hepsini araştırıyoruz. Sonuçlanınca kamuoyuna gerekli açıklamayı yapacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Mehmet Erkoç Kahramanmaraş Elbistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title