Haberler

10. Ayvalık Kültür ve Sanat Günlerinde İlçeye Yıldız Yağacak

Bu yıl onuncusu düzenlenecek olan kültür ve sanatın başkenti Ayvalık kültür ve sanat günleri için gün sayıyor.

Bu yıl onuncusu düzenlenecek olan kültür ve sanatın başkenti Ayvalık kültür ve sanat günleri için gün sayıyor.

Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen 9 günlük etkinlikler kapsamında, Türkiye'nin en önemli sanatçıları turizmde dünyanın çekim noktası olarak nitelendirilen Ayvalık'ta sanatseverlerle buluşacak. Her yıl bir önceki yıldan daha kaliteli ve için dolu programlarla sanatı ve sanatçıyı halkla bir araya getiren Ayvalık Belediyesi tarafından hazırlanan 10. Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri kapsamında; Onur Akın, Kubat, Grup Seksendört, Sunay Akın, İdil Biret, Melihat Gürses, Zekai Tunca, Cem Davran, Erkan Can ve Pop Müziğin Dev İsmi Sıla gibi dev isimler Ayvalıklı sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

10. Ayvalık Kültür ve sanat Günlerinde Ece Temelkuran, Mario Levi, Mine Söğüt, Aslı Tohumcu, Murat Gülsoy ve İnci Aral gibi Türk Edebiyatının popüler isimlerine de kucak açarken, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ayhan Sicimoğlu, TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu gibi önemli isimler de etkinliklere katılacaklarla düzenlenen söyleşilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Önceki gün Ayvalık Belediyesi'ne ait Kırlangıç Tesislerinde bir basın toplantısı düzenleyen Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, gelenekselleştirdikleri Kültür ve Sanat Günleriyle ilçeyi kültür ve sanatın başkenti yapmayı hedeflediklerini bir kez daha yineledi.

10. Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri ile ilgili olarak, 10 yıl önceki heyecanı aynı coşkuyla yaşadıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, "Ayvalık Kültür ve Sanat Günlerinin 10'uncusunu yine hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri artık sanatseverlerin ve sanatçıların, Ayvalık sevdalılarının ajandalarında yerini aldı. Bu etkinlikleri kaçırmak istemeyenler artık bu tarihlerde Ayvalık'ta olabilmek, bu güzellikleri yaşayıp, bu atmosferi solumak için her yerden koşup geliyorlar. Göreve geldiğimiz günden bu yana düzenledikleri Kültür ve Sanat Günleri etkinliklerini her yıl bir önceki yıldan daha dolu ve kaliteli çizgiye taşıma çabası içindeyiz. Dolu dolu bir program sunmak, Ayvalıklıların ve sanatseverlerin beklentilerine yanıt vermek üzere aylardır hummalı bir şekilde çalışan ekibimiz sayesinde Ayvalık'taki etkinliklerimizde Melihat Gülses, Zekai Tunca, İlber Ortaylı, İdil Biret, Ece Temelkuran ve Sunay Akın gibi kültür ve sanat dünyasından önemli isimleri ağırlarken, 'Çalıkuşu' balesi, 'Leyla'nın Evi' ve 'Bezirgan' adlı oyunlar gösterimleri sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor" dedi.

Ayvalık Belediyesinin bu yıl 10'uncu kez düzenlediği Kültür ve Sanat Günlerinde farklı yaş grupları ve beklentileri de göz önüne aldıklarını vurgulayan Hasan Bülent Türközen, " Bu yüzden de etkinliklerimizde Melihat Gülses ve Zekai Tunca, Kubat, Onur Akın ve Mehmet Gümüş, Grup Seksendört ve Sıla gibi farklı tarzdan sanatçılara etkinliklerimizde yer verdik.

Kuzey Ege'nin sanat merkezi olma yolunda büyük adımlarla ilerleyen Ayvalık'ta ki Kültür Sanat Günlerinin zengin programını Ayvalık halkının beğenisine sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

İŞTE DEV PROGRAM

Etkinliklerin başladığı 1 Eylül Pazar günü 'Çalıkuşu' adlı 2 perdelik bale gösteriminin yer aldığına dikkat çeken Türközen, " Oyun Amfitiyatro'da saat 21.00'de başlayacak. 2 Eylül Pazartesi günü Hüsamettin Koçan Resim Sergisi açılışı 17.30'da Fuaye Sanat Galerisinde gerçekleşecek. Akşam Amfitiyatro'da saat 21.00'de Onur Akın ve Mehmet Gümüş konseri gerçekleşecek. 3 Eylül Çarşamba günü saat 21.00'de Amfitiyatroda 'Leyla'nın Evi' adlı oyun sergilenecek. Zülfü Livaneli'nin büyük ses getiren ve Nedim Saban tarafından sahneye büyük başarıyla taşınan romanı "Leyla'nın Evi" Oyunda Roxy rolündeki başarısıyla adından söz ettiren, sesi ve fiziğiyle kitleleri büyüleyen ve Vasfi Rıza Zobu Ödülü'nden sonra, 2011 Afife Jale Ödülleri Müzikal Dalında ve Sadri Alışık ödülü, Yılın en başarılı kadın Oyuncusu seçilen Ayça Varlıer'in ardından, Celile Toyon, oyundaki Leyla ve Çınar Ağacı filmindeki rolüyle Küçükçekmece Belediyesi tarafından yılın örnek annesi ve kadın oyuncusu seçildi. Bir yalının el değiştirmesinden yola çıkarak kuşak çatışmalarının anlatıldığı oyunda, Livaneli'nin eski İstanbul şarkıları ile Ayça Varlıer'in yorumladığı yeni hip hop tarzı müzikler hoş bir çelişki oluşturuyor. 4 Eylül akşamı saat Amfitiyatro'da saat 21.00'de Türk Halk Müziği Sanatçısı Kubat'ın konseri gerçekleşecek. 5 Eylül Perşembe Günü İsmet İnönü Kültür Merkezinde, saat 17.30'da, Güldal Mumcu ile "İçimden Geçen Zaman" isimli söyleşi gerçekleşek. Akşam ise saat 21.00'da Amfitiyatro'da Sunay Akın "Söz Gösterisi" ile sanatseverler ile buluşacak. 6 Eylül Cuma günü Sanat Fabrikası saat 17.30'da "Şiir Ayvalık'ta" ve sanatçı Arif Buz'un "Desen Sergisi" gerçekleşecek. Alibey Kültür Merkezinde saat 20.30'da İdil Biret müzikseverlerle buluşurken, saat 21.00'da Amfitiyatro'da Grup Seksendört konseri gerçekleşecek. 7 Eylül Cumartesi İsmet İnönü Kültür Merkezinde Ayhan Sicimoğlu "Ayhan Sicimoğlu ve Seyahatleri" isimli söyleşi ile saat 17.30'da sanatseverler ile buluşacak. Saat 21.00'de Amfitiyatro'da Türk Sanat Müziğinin iki usta ismi olan Melihat Gülses ve Zekai Tunca muhteşem bir konsere imza atacak. 8 Eylül Pazar günü ünlü tarih profesörü İlber Ortaylı "Mübadele" isimli söyleşisi ile İsmet İnönü Kültür Merkezinde saat 17.30'da tarih aşıkları ile buluşacak. Akşam 21.00'da Amfitiyatro'da ise Bezirgan isimli oyun sahnelenecek. Cem Davran, Erkan Can, Bahtiyar Engin ve Faruk Akgören gibi usta isimlerin yer aldığı oyunu kaçırmayın. Etkinlerimizin son günü 9 Eylül Pazar saat 17.30'da İsmet İnönü Kültür Merkezinde Ece Temelkuran "Düğümlere Üfleyen Kadınlar" söyleşisi ile sanatseverler ile buluşacak. Akşam 21.00'de Amfitiyatro'da Sıla konseri ile önümüzdeki Ayvalık Kültür ve Sanat Günlerinde buluşmak üzere vedalaşacağız" diye konuştu.

Bu yıl 10. kez düzenledikleri Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri'nin ilçeyi daha modern ve çağdaş düzeye çıkarma yolunda önemli adımlardan biri olduğuna dikkat çeken Başkan Hasan Bülent Türközen, böylelikle ilçeyi ziyaret edecek olan zümrelerin daha da çok artacağına inandığını da sözlerine ekledi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Bülent Türközen Ayvalık Tunca Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title