Haberler

10 Ayda 159 Hektar Alan Yandı.

Yüzde 67’si ormanlarla kaplı, Türkiye’nin yangına en hassas illerinin başında gelen Muğla’da 2015 yılının 10 aylık döneminde 224 orman yangınında 159 hektar ormanlık alan yandı.

Yüzde 67'si ormanlarla kaplı, Türkiye'nin yangına en hassas illerinin başında gelen Muğla'da 2015 yılının 10 aylık döneminde 224 orman yangınında 159 hektar ormanlık alan yandı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 312 orman yangınında 70 hektar alan yanmıştı.

YANGINLARIN YÜZDE 36'SI İHMAL VE DİKKATSİZLİK

Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, yangın sezonunun sona ermesi sonrası Muğla'daki orman yangınları hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıya Vali Amir çiçek de katıldı. Ula Helikopter filosunda gerçekleşen toplantıda konuşan Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, orman yangınlarının çıkış nedenleri arasında yüzde 36'lık oranla ihmal ve dikkatsizlik ilk sırada yer aldı. Bu orana yüzde 17 kasıt, yüzde 28 yıldırım ve yüzde 19'luk bölümü de meçhul olarak açıklandı.

"VATANDAŞLARIMIZ DUYARLI"

2015 yılı orman yangınları değerlendirme toplantısında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, "Muğla ülkemizin en değerli orman varlıklarını bünyesinde barından ilimiz. Muğla, turizm, narenciye ve madencilik alanında olduğu kadar ormanları ile de çok önemli bir varlığa sahip. Ormanları korumak sadece ormancılarımızın değil, tüm vatandaşlarımızın görevi. En küçük bir kıvılcımda vatandaşlarımız Alo 177 hattını arayarak orman varlığımızın korunması katkı veriyor. Geçtiğimiz yıllara oranla vatandaşlarımız orman yangınlarına karşı daha duyarlı hale geldi. Bu yangın sezonu içinde aracı ile hareket halinde olan bazı vatandaşlarımız gördükleri kıvılcımları hem müdahale ederek, hem de orman ekiplerine bilgi vererek ormanlara karşı olan duyarlılığını göstermiştir. Bunun yanında ormanlık alanda gördükleri yabancı şahısları da ilgili kurumlarımıza bildiren vatandaşlarımız var" dedi.

YANGINLARDA AZALMA

Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, en ücra köşedeki orman yangınlarına en geç 15 dakika içinde müdahale ettiklerini belirterek, "Bölge Müdürlüğümüzdeki son 10 yıllık verilere göre yılda ortalama 327 orman yangını çıkmakta. Bu yangınlarda ortalama 909 hektar alan zarar görmektedir. Orman yangınlarının çıkış nedenleri arasında yapılan istatistiki çalışmalarda yüzde 36 ihmal ve dikkatsizlik, yüzde 17 kasıt, yüzde 28 yıldırım, yüzde 19'u da meçhul yangınlardır. 2014 yılında çıkan 320 orman yangınında 720,8 hektar ormanlık alan zarar gördü. 2015 yılının 10 aylık döneminde ise 224 orman yangınında 159 hektar alan zarar gördü. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 312 yangın meydana gelirken, 713,26 hektar ormanlık alan yandı. Ziraat ve kırsal alan yangınlarında 27 Ekim tarihi itibari ile 113 adet zirai yangında 270 hektar, geçtiğimiz yılın aynı döneminde 269 adet zirai yangında 848,58 hektar alan yandı" dedi.

Orman yangın değerlendirme toplantısında yangın sezonunda başarılı çalışmalar yürüten orman personeline ve duyarlı vatandaşlara plaket verildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kara Amir Çiçek Türkiye Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title