Haberler

10. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası

Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası, 10 Temmuz'da Bursa'da yapılacak.

Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası, 10 Temmuz'da Bursa'da yapılacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, bu yıl 10'uncusu yapılacak Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nın 10 Temmuz pazar günü Uludağ'da gerçekleştirileceğini söyledi.

Bursa'nın bugüne kadar pek çok ulusal ve uluslararası müsabakaya ev sahipliği yaptığını dile getiren Altepe, "Her müsabakanın ardından organizasyon komiteleri bir sonraki şampiyona için de yine Bursa'yı talep ediyorlar. Bu organizasyonda da Bursa'nın farkını ortaya koyacağız" dedi.

Altepe, belediye olarak ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına büyük önem verdiklerini anlatarak, "Kış turizm merkezi olan Uludağ, yaz aylarında da atletizmin önemli bir branşına ev sahipliği yapacak. Müsabakalar TRT Spor kanalından canlı yayınlayacağı için bu etkinlik, Uludağ'ın ulusal ve uluslararası tanıtımı açısından da önem taşıyor. Şampiyonada mücadele edecek tüm sporculara şimdiden başarılar diliyorum" diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş de Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki spor yatırımlarının yüzde 70'ini üstlendiğini kaydederek, bu organizasyonun da belediyenin önemli katkıları sayesinde düzenlendiğini bildirdi.

Şampiyonaya 30 ülkeden 500 sporcu ve 250 antrenörün katılacağını ifade eden Gümüş, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe'ye de teşekkür etti.

- BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title