Haberler

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, "Ülke olarak ciddi sınamalardan geçtiğimiz bir dönemde, hiçbir uluslararası örgüt ya da siyasal aktörün insan hakları kavramını tekeline alarak söz konusu değerleri siyasi malzemeye dönüştürmeye ve...

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, "Ülke olarak ciddi sınamalardan geçtiğimiz bir dönemde, hiçbir uluslararası örgüt ya da siyasal aktörün insan hakları kavramını tekeline alarak söz konusu değerleri siyasi malzemeye dönüştürmeye ve bu değerlerin içini boşaltmaya hakkı yoktur." ifadesini kullandı.

Yeneroğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, herkesin insan onuruna yakışır bir hayat sürmeyi hak ettiğini belirtti.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda 10 Aralık 1948'de kabul edilmesinden 2 yıl sonra 10 Aralık tarihinin "İnsan Hakları Günü" olarak kutlanmaya başlandığını anımsatan Yeneroğlu, beyannamenin günümüzde yaşanan ırk, cinsiyet, din ve tüm diğer ayrışmalar üzerinden yaşanabilecek ayrımcılık türlerine karşı önemli bir yol haritası olduğunu kaydetti.

TBMM İnsan Hakları Komisyonunun da bu doğrultuda 1990'dan bu yana insan haklarının korunması ve geliştirilmesi açısından önemli roller üstlendiğini vurgulayan Yeneroğlu, şöyle devam etti:

"Son 15 yıllık süreçte Türkiye'de insan haklarının iyileştirilmesi noktasında ciddi ilerlemeler kaydedilmiştir. Ancak kat edilen bu mesafe yeterli görülmemelidir. İnsan hakları ideallerinin yediden yetmişe tüm alanlarda işlerlik kazandığı bir ülke olma ideali yolunda taşıdığımız sorumluluk büyüktür. 15 Temmuz sonrası iç siyasette yaşanan gelişmeler, PKK terörünün oluşturduğu tehdit ve tehlike ortamı ayrıca bölgemizde yaşanan savaşlardan dolayı ülkemize yansıyan sorunlara rağmen komisyonumuz, insan hakları konusunda verdiği kararlı mücadeleden vazgeçmemiştir. Dün olduğu gibi bugün de insan haklarının evrenselliği ve vazgeçilmezliği bilinciyle çalışmalarını yürütmektedir."

Yeneroğlu, insan hakları mevzusunun siyaset üstü bir mesele olduğuna dikkati çekerek, "Ülke olarak ciddi sınamalardan geçtiğimiz bir dönemde, hiçbir uluslararası örgüt ya da siyasal aktörün insan hakları kavramını tekeline alarak söz konusu değerleri siyasi malzemeye dönüştürmeye ve bu değerlerin içini boşaltmaya hakkı yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Birleşmiş Milletler Mustafa Yeneroğlu AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title