Haberler

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

Adıyaman’da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Suriyeli kadınlara çiçek, çocuklara oyuncak dağıtıldı.

Kahta ilçesinde, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" nedeniyle Suriyeli kadınlara çiçek ve çocuklarada oyuncak dağıtıldı.

Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Derneği Başkanı Emine Kardeş ve Kahta Toplumsal Gelişim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Funda Özbek ve yönetim kurulu üyeleri  Kahta'da yaşayan Suriyeli mülteci aileleri 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle ziyaret etti.

Dernek Başkanı Emine Kardeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede  yaşayan Suriyeli mültecilerin yardımına koşmanın bir insani vazife  olduğunu ifade etti.

İnsan hakları evrensel bildirgesinde tüm insanların eşit olduğunu anımsatan Kardeş, Suriye'de insanlık dramından kaçıp ülkemize sığınan insanların haklarını hatırlatmanın sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

İnsan hakları bildirgesinde  savaş altında yaşayan insanların başka ülkelerde  mülteci  olarak yaşama  haklarının olduğunu vurgulayan Kardeş şöyle konuştu:

"Bizim kardeşlik bağları yüzyıllar önce ensar - muhacir kavramları ile ortaya çıkmıştır. Şimdi biz onları mülteci olarak değil, kardeş ve misafir olarak görmekteyiz. Umuyoruz ki en kısa sürede bu savaş biter. Bu çocuklar da kendi ülkelerinde eğitimlerini ve yaşamlarını sürdürürler."

Kahta Cumhuriyet Mahallesi'nde 24 kişi ile aynı evde yaşadıklarını belirten Suriyeli Fatıma Kasım da ülkesini özlediğini gözyaşları içinde anlatarak, "Ülkemizi  ve evimizi  özledik. Vatan'ın yerini hiçbir  şey tutamaz. Rabbimizden dileğimiz  bu savaşın bitmesi  ve ülkemize  dönmemizdir" diye konuştu. - Adıyaman

Kaynak: AA / Yerel

Adıyaman Kahta Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title