Haberler

Yerel Medya Çalıştayı, Kocaeli Üniversitesi'nde Düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli’nde bulunan yerel ve ulusal medya temsilcileri işbirliğinde düzenlenen 1. Yerel Medya Çalıştayı’nda, medya temsilcileri meslekteki tecrübelerini İletişim Fakültesi öğrencileriyle paylaştı.

Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli'nde bulunan yerel ve ulusal medya temsilcileri işbirliğinde düzenlenen 1. Yerel Medya Çalıştayı'nda, medya temsilcileri meslekteki tecrübelerini İletişim Fakültesi öğrencileriyle paylaştı.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi toplantı salonunda düzenlenen Yerel Medya Çalıştayı'nda, yerel gazete ve ulusal ajans temsilcileri, öğrenciler ile bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulundular. Okullarda teorik bilgi ile donatılan İletişim Fakültesi öğrencilerinin mesleki tecrübeler ve saha çalışmaları hakkında bilgi edinmesi ve medya ile üniversitenin yakın ilişkiler kurması amacıyla düzenlenen çalıştaya katılım yoğun oldu.

İletişim Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen 1. Yerel Medya Çalıştayı'na, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) KOÜ Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, KOÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Alver, Kocaeli yerel basın ve ulusal ajansların temsilcileri, İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren KOÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Alver sözlerine, yerel medyanın, yerel toplumun ve kültürün yeniden üretici güçlerinin en önemlileri arasında yer aldığını ifade ederek başladı. Alver konuşmasının devamında, "Aynı zamanda da yerel politikanın tartışma alanı. Yararlanabileceği toplumsal potansiyele rağmen, ülkemizde yerel medya yetkilileşme problemleri yaşıyor. Kuşkusuz yerel medyanın yaşadığı sorunların ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel nedenleri de var. İçinde yaşadığımız küreselleşme çağında, yerel medya üzerinde, küresel ve ulusal çapta yayın yapan medyanın etkisini görmek olası. Bu ise yerel medyanın güçlenmesini olumsuz etkiliyor" dedi.

Prof. Doktor Füsun Alver'in ardından kürsüye çıkan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ise öğrencilerin çalışma hayatı ile ilgili bilgileri alanda çalışarak deneyim edebileceğini dile getirerek, "Çünkü öğrenciler mezun olduklarında gazeteci olmuyor. Bunun için aşama kaydetmek deneyim elde etmek gerekiyor. Üniversitede işin tekniğini öğrenebilirler ancak pratiği ve uygulamayı medya kuruluşlarında öğrenebilirler. Çünkü her şey kitaplarda yazıldığı gibi değil. Haberin merkezinde, mutfağında bu işi icra etmek, o sıcaklığı koşuşturmacayı yaşamak gençlerimize daha fazla katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmacılar arasında yer alan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da basın kuruluşlarının yaptıkları haberler sayesinde, uygulamaya koydukları hizmetlerin doğruluğunu yanlışlığını görebildiklerini dile getirerek basın çalışanlarına verdikleri desteklerden bahsetti.

Çalıştayda son olarak söz alan KOÜ Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü de, "Basında görev alan arkadaşların çok zor şartlar altında çalıştıklarını biliyoruz. Bunlara teknolojik ve akademik eğitimlerle yapabileceğimiz katkıyı mutfakta beraber çalışarak oluşturmak istedik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsün Alver tarafından katılımcılara birer teşekkür plaketi verilerek çalıştayın ilk bölümü tamamlandı. Çalıştay daha sonra yerel ve ulusal basın temsilcilerinin katıldığı bir oturumda öğrencilere tecrübe aktarımıyla devam etti. Sunumları tamamlayan katılımcılar, öğrencilerin sorularını yanıtlamasının ardından çalıştay sona erdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kocaeli Üniversitesi Nevzat Doğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title