Haberler

1. Uluslararası Türk, Kafkas, Balkan, Orta Asya ve Arap Sanatçılar Buluşması

SÜ Rektörü Prof. Dr. Gökbel: "1. Uluslararası Türk, Kafkas, Balkan, Orta Asya ve Arap Sanatçılar Buluşması hem üniversitemizde hem de Konya'da sanat ve kültür sinerjisi yarattı"

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, 1. Uluslararası Türk, Kafkas, Balkan, Orta Asya ve Arap Sanatçılar Buluşması'nın hem üniversitede hem de Konya'da sanat ve kültür sinerjisi yarattığını söyledi.

Gökbel, üniversitenin ev sahipliğinde düzenlenen buluşma kapsamında Konya'ya gelen 25 ülkeden 50 sanatçıyı ziyaret ederek, yaptıkları resim çalışmalarını izledi. Sanatçılardan yaptıkları eserlerle ilgili bilgi alan Gökbel, etkinliğin son derece verimli geçtiğini görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Demokrasi ve hoşgörüyü konu alan sanatçıların kendi yaşantılarını, deneyimlerini ve gözlemlerini tuvallerine yansıttıklarını dile getiren Gökbel, "1. Uluslararası Türk, Kafkas, Balkan, Orta Asya ve Arap Sanatçılar Buluşması hem üniversitemizde hem de Konya'da sanat ve kültür sinerjisi yarattı. Farklı kültürlerin birbirinden etkilenmesi sonucu bu kadar değerli ve güzel eserlerin ortaya çıktığını düşünüyorum" dedi.

SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu ise etkinliğe katılan sanatçılar arasında kültürel etkileşimler olduğunu, sahip olunan coğrafyanın kültürel bağlarını 21. yüzyıla taşımanın önemini tartıştıklarını anlattı.

Organizasyon kapsamında sanatçılar eserlerini 4 Ekim Cuma günü saat 17.00'de SÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde sergileyecek.

Ziyarete, SÜ rektör yardımcıları Prof. Dr. Tahir Akgemci, Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan da katıldı. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Selçuk Üniversitesi Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title