Haberler

1. Uluslararası Osmanlı'nın 1. Hakimiyet Döneminde Yemen Sempozyumu

Uşak Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen "1. Uluslararası Osmanlı'nın 1. Hakimiyet Döneminde Yemen Sempozyumu" sona erdi.

Uşak Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen "1. Uluslararası Osmanlı'nın 1. Hakimiyet Döneminde Yemen Sempozyumu" sona erdi.

Uşak Üniversitesi İslam Araştırmaları Merkezi, Yemen Taiz Üniversitesi, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliği ile düzenlenen sempozyumu kapanış oturumunun ardından sona erdi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik,  sempozyumun ardından Tunus, Mısır, Cezayir, Suudi Arabistan ve Azerbaycan ile ortak sempozyumlar düzenlemek arzusunda olduklarını kaydetti.

Türkiye'nin kardeş coğrafyalarda kuracağı köprüler ile daha da gelişeceğini ifade eden Rektör Çelik, şöyle konuştu:

"Osmanlı İmparatorluğu'nun tarih sahnesinden çekilmesiyle birlikte bu coğrafya huzurunu kaybetti. Kadim medeniyetimizdeki bu huzur, dışarıdan gelen taarruzlarla el birliği yapılarak bozuldu. Abdülhamit Han'ın tahtan indirilmesinin ardından büyük imparatorluğun nasıl elden gittiğini ve coğrafyanın huzurunun nasıl bozulduğunu gördük, anladık. Tarihten ibret almak gerekir. I.Uluslararası Osmanlının 1. Hakimiyet Döneminde Yemen Sempozyumu'nda sunulan tebliğlerin bu konuda yardımcı olduğuna inanıyorum. Gönlümüz bu sempozyumun ikincisini Yemen'de yapılmasından yana. İnşallah Yemen en kısa zamanda istikrara kavuşur."

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şeker ile  İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve TİKA Yemen Eski Temsilcisi Prof. Dr. Faruk Bozgöz, Yemen Sana Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hussain A. Al-Amrı, Yemen Sana Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emet El Gafur ve Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sadettin Baştürk de etkinlikte yer aldı.

Kaynak: AA / Yerel

Yemen Taiz Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title