Haberler

1. Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - 1. Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu'na katılan sporcular- Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ve eski milli futbolcu Tanju Çolak'ın konuşmaları- Startın verilmesi ve atletlerin koşmaya başlamaları- Yarı maratonu bitiren erkek sporcular ve madalyalarını alması- Yarı maratonu bitiren kadın sporcular madalyalarını alması- Yorgunluktan kaldırıma uzanan ve soluklanan sporcular- 83 yaşındaki Mehmet Emin Karaboğa'nın finişe gelmesi ve madalyasını alması- Karaboğa ile röportaj- Ödülllerin verilmesi- Dünya Maraton Birliği Türkiye Temsilcisi Osman Atakan Tekin ile röportaj- Türkiye Atletizm Federasyon Başkanı Fatih Çintimar ile röportaj 1. Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu- 14 ülkeden bini aşkın koşucunun katıldığı maratona Etiyopyalı atletler damga vurdu- Erkeklerde Yohannis Bekele Jida, kadınlarda da Denbeli Chefo Shuke birinci oldu Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından "Anadolu'nun Zirvesinde Koş" sloganıyla düzenlenen 1. Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - 1. Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu'na katılan sporcular- Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ve eski milli futbolcu Tanju Çolak'ın konuşmaları- Startın verilmesi ve atletlerin koşmaya başlamaları- Yarı maratonu bitiren erkek sporcular ve madalyalarını alması- Yarı maratonu bitiren kadın sporcular madalyalarını alması- Yorgunluktan kaldırıma uzanan ve soluklanan sporcular- 83 yaşındaki Mehmet Emin Karaboğa'nın finişe gelmesi ve madalyasını alması- Karaboğa ile röportaj- Ödülllerin verilmesi- Dünya Maraton Birliği Türkiye Temsilcisi Osman Atakan Tekin ile röportaj- Türkiye Atletizm Federasyon Başkanı Fatih Çintimar ile röportaj 1. Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu- 14 ülkeden bini aşkın koşucunun katıldığı maratona Etiyopyalı atletler damga vurdu- Erkeklerde Yohannis Bekele Jida, kadınlarda da Denbeli Chefo Shuke birinci oldu Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından "Anadolu'nun Zirvesinde Koş" sloganıyla düzenlenen 1. Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu yapıldı. Havuzbaşı Meydanı'nda Vali Ahmet Altıparmak ve eski milli futbolcu Tanju Çolak tarafından startı verilen maratona, 9 kez Avrupa şampiyonu olan Ukraynalı atlet Sergei Lebid'in yanı sıra çok sayıda tanınmış erkek ve kadın koşucunun da aralarında bulunduğu 14 ülkeden bin 58 atlet katıldı. Yarı maratona Etiyopyalı atletler damga vurdu. 21 kilometrelik yarı maratonda erkeklerde Etiyopyalı Yohannis Bekele Jida, kadınlarda da aynı ülkeden Denbeli Chefo Shuke birinci oldu. Ukraynalı Lebid'in erkeklerde 6. olduğu maratonda, Türk sporcu Nilay Esen Ersun ise kadınlarda üçüncülük elde etti.10 kilometrelik çipli yarışlarda ise ilk üçte Türk atletler Sevilay Aytemis, Özlem Kaya ve Tuğba Güvenç yer alırken, erkeklerde Etiyopyalı sporculardan Wendmagegn Seid Egiso birinci, Sulti Gure Timbre ikinci, Türk koşucu Sedat Günen üçüncü sırayı aldı.Türkiye Atletizm Federasyon Başkanı Fatih Çintimar, yarışlar sonunda yaptığı açıklamada, maratonun çok güzel ve önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, "Bunların tamamı, ülkenin ve dünyanın her tarafında koşan sporcular. Biz de organizasyonu düzenleyen büyükşehir belediyesine destek vermek için buradayız. İnşallah daha büyük maratonları önümüzdeki yıllarda yaparız" dedi.Dünya Maraton Birliği Türkiye Temsilcisi Osman Atakan Tekin de organizasyonun Erzurum'u olduğu kadar Türkiye'yi de dünyaya tanıtacağına inandığını bildirerek, şunları kaydetti: "Bundan 30 yıl önce ilk yarı maratonu Eyüp Belediyesinin destekleriyle yapmıştım. O zaman yarı maratonun ne olduğu bilinmiyordu. Bugün görüyorum ki Türkiye'nin farklı il ve ilçelerinde bu tür organizasyonlar çoğaldı, gurur verici bir olay haline geldi. Türkiye, dünya ile mukayese edildiğinde bu konuda çok geride. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen bu konuda örnek oldu. Bunun çoğaltılması noktasında herkes bu organizasyonu örnek almalı."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Altıparmak Tanju Çolak Türkiye Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title