Haberler

1. Uluslararası Demokrasi Sempozyumu" Düzenlenecek

Giresun Üniversitesi tarafından 15 ve 16 Aralık'ta "1. Uluslararası Demokrasi Sempozyumu" gerçekleştirilecek.

Giresun Üniversitesi tarafından 15 ve 16 Aralık'ta "1. Uluslararası Demokrasi Sempozyumu" gerçekleştirilecek.

Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Giresun Üniversitesinin, yönetimi, akademisyenleri ve öğrencileriyle, bölgesel ve uluslararası alanda yoğun çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Üniversiteyi bölgesel düzeyde sözü geçen bir bilim merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini anlatan Coşkun, genç bir üniversite olarak Türkiye ve dünyada yaşanan olayları yakından takip edip akademik ve bilimsel yönden değerlendirdiklerini belirtti.

Coşkun, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin, demokrasinin önemini bir kez daha hatırlattığını vurguladı.

15 ülkeden 120 bilim adamı katılacak

Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi iş birliğiyle "1. Uluslararası Demokrasi Sempozyumu" düzenleneceğini bildiren Coşkun, sempozyuma 15 ülkeden 120 bilim adamının katılacağını ifade etti.

Sempozyumun 15 ve 16 Aralık'ta altı oturum halinde yapılacağını dile getiren Coşkun, şunları kaydetti:

"Dünyanın çeşitli bölgelerinde ve tarihin hemen hemen her çağında meydana gelen darbelerin, darbe girişimlerinin, sonuçlarının ve tepkilerin çeşitli konu başlıkları altında değerlendirilerek, demokratikleşme yolunda emin adımlarla yürüyen insanlığa katkı sağlaması amacıyla, ana teması 'darbeler ve tepkiler' olan sempozyumu düzenleyeceğiz."

Coşkun, sempozyumda, 15 Temmuz darbe girişimi, Cumhuriyet dönemi darbeleri ile Osmanlı, Türk dünyası, Amerika, Afrika, Avrupa ve Asya kıtalarındaki darbelerin uluslararası düzeyde tartışılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Giresun Üniversitesi Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title