Haberler

1. Ulusal Kadın Sempozyumu ve Sergisi"

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Türk kadınının bu toprakların her karışında birer hatıra bıraktığını belirterek, "Üzerinde yaşadığımız vatanımızın bütün değerlerini Türk kadınına borçlu olduğumuzu hatırlatmak isterim." dedi.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Türk kadınının bu toprakların her karışında birer hatıra bıraktığını belirterek, "Üzerinde yaşadığımız vatanımızın bütün değerlerini Türk kadınına borçlu olduğumuzu hatırlatmak isterim." dedi.

Coşkun, Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "1. Ulusal Kadın Sempozyumu ve Sergisi"nin açılışında yaptığı konuşmada, bu önemli günde bilimsel ve sanatsal bir etkinliği düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Coşkun, 8 Mart'ın, kadının sosyal, ekonomik ve siyasal anlamda güçlenmesini sağlamak, kadın haklarının yerine getirilmesinde karşılaşılan sorunları gidermek, kadınlara karşı yapılan her türlü ayrımcılığın ve şiddetin önlenmesine çalışmak hedefleriyle uluslararası bir gün olarak kabul edildiğine işaret etti.

"Bizim mensubu olduğumuz medeniyetin kadın konusunda, diğer medeniyetlerin çok önünde olduğunu tarihi kaynaklar göstermektedir. Türk kadını yaşadığımız toprakların her karışında bizlere birer hatıra bırakmıştır. Üzerinde yaşadığımız vatanımızın bütün değerlerini Türk kadınına borçlu olduğumuzu hatırlatmak isterim." değerlendirmesinde bulunan Coşkun, Türk tarihinde kadınların ilim, sanat, ticaret, edebiyat ve siyaset alanlarında birçok müstesna eser ortaya koyduklarını anlattı.

Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İslam dinini ilk defa öğrenmek isteyenin de bir kadın olduğunu hatırlatmak isterim, Peygamberimize ilk inanan kişinin de bir kadın olduğunu hatırlatmak isterim. Ancak modernleşme çağının getirdiği olumsuzluklardan bizim de kültürel olarak etkilendiğimiz bir gerçektir. Özellikle Türk toplumunda bu süreç içerisinde kadınlar ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Birçok değerimizi borçlu olduğumuz kadınlara yılda sadece bir gün değil her gün değer verilmesi gerekiyor."

Sempozyuma gönderilen bildirilerden 72'sinin kabul edildiğini ve 120 sanat eserinin sergilenmeye değer bulunduğunu kaydeden Coşkun, pek çok bilim insanını Giresun Üniversitesinde ağırlayacak olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla kadın sorunları hakkında oturumlar gerçekleştirilecek sempozyum, yarın sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Giresun Üniversitesi Coşkun Türk Güre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title