Haberler

1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın Ödülleri

Güncelleme:

Wilo Pompa Sistemleri A.Ş. 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu.

Pompa sistemleri sektörünün lider markası WILO'nun düzenlediği "WILO 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması"nın ödül töreni 13 Ekim 2012 Cumartesi günü İFSAK'ta yapıldı. "Su, Dünyanın Her Karesinde" konulu yarışmada dereceye giren eserlere ödülleri verilirken, yarışmaya katılan eserlerden oluşan sergi de ziyarete açıldı.

Pompa ve pompa sistemleri sektörünün lider ve çevreci kuruluşu WILO'nun düzenlediği "WILO 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması"nın ödül töreni, 13 Ekim 2012 Cumartesi günü İFSAK'ın Taksim'de bulunan sergi salonunda yapıldı.

Hayatın kaynağı olan suya ve dünyada azalan su kaynaklarının verimli kullanılmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen "Su, Dünyanın Her Karesinde" konulu yarışmaya, fotoğraf dünyası büyük ilgi gösterdi. Yarışmaya toplam 1594 eser başvuru yaptı.

Yarışmada dereceye giren eserlerin sahiplerine ödüllerini, WILO Pompa Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Ercüment Yalçın, İFSAK Yön. Kur. Üyesi Erdinç AKSU ve Juri Başk. Tanju AKLEMAN takdim etti. Ercüment Yalçın tören sırasında yaptığı konuşmada 'hayati önem taşıyan suyu Türkiye'nin her noktasına, geliştirdiği yeni teknolojilerle ulaştıran bir pompa sistemleri markası olarak "Su, Dünyanın Her Karesinde" konulu fotoğraf yarışması düzenledik. Amacımız dünyada ve ülkemizde su kaynaklarının verimli kullanılması gerektiğine dikkat çekebilmekti. Yüksek katılım oranından da tahmin ettiğimiz üzere amacımızı bir nebze gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Bu doğrultuda fotoğraf yarışmasını her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirmek istiyoruz' dedi

Jürinin değerlendirmesi sonucunda yarışmada birinci olan Fikret Yorgancıoğlu (Denizli) 3.000 TL, ikinci olan Metin Ekinci (İstanbul) 2.000 TL, üçüncü olan Özkan Olcay (Bitlis) ise 1.000 TL para ödülü kazandı.

DERECEYE GİREN İSİMLER

"WILO 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması"nda ödül, mansiyon ve sergileme alan isimler şöyle sıralandı:

Birincilik Ödülü: Fikret Yorgancıoğlu (Denizli)

İkincilik Ödülü: Metin Ekinci (İstanbul)

Üçüncülük Ödülü: Özkan Olcay (Bitlis)

Mansiyonlar: Berker Dalmış (Kocaeli)

Burak Zengin (İstanbul)

Nurten Öztürk (İstanbul)

Sergilemeler: Ali Aslan (Denizli)

Arif Tanju Korkmaz (İstanbul)

Bayram Terzioğlu (Balıkesir)

Cihan Karaca (Aydın)

Cüneyt Çelik (İstanbul)

Erkan Kalenderli (İstanbul)

Hasan Ali Çevik (Isparta)

Hüseyin Ertürk (Mersin)

İsmet Danyeli (İzmir)

Melih Sular (Kocaeli) (2 adet)

Murat Aslankara (İstanbul)

Mustafa Gezer (Kocaeli)

Mustafa Karadağ (Muğla)

Nurten Öztürk (İstanbul)

Salim Şimşek (Muğla)

Sebahattin Özveren (İstanbul) (2 adet)

Tacettin Yüksel (İstanbul)

Yarışmada başarılı olan diğer eserler, mansiyon ve sergileme ödüllerinin yanı sıra bir TFSF yayını olan "Almanak 2012" kitabında yer almaya hak kazandı. Yarışmaya katılan eserlerden oluşan sergi ay sonuna kadar İFSAK Sergi Salonu'nda gezilebilecek.

WILO, "Su, Dünyanın Her Karesinde" adlı yarışmaya katılan fotoğrafçılara ve yarışmaya ilgi gösteren tüm fotoğraf severlere teşekkür ederken, suyun yaşamdaki önemini ve küresel kirlilikle beraber azalan su kaynaklarının verimli kullanılması ve kirliliğin önüne geçilmesi gerektiğini de bir kez daha hatırlatıyor.

"Su, Dünyanın Her Karesinde" Fotoğraf Sergisi

Tarih: 13 - 31 Ekim 2012

Yer: İFSAK Sergi Salonu

Adres: İstiklal Caddesi Ayhan Işık Sokak No: 32 / 2 Beyoğlu

Telefon: (0212) 292 42 01 / (0212) 292 18 07

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

İstanbul Denizli Taksim Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title