Haberler

1.sınıf Öğrencileri Okuma Yazmayı 'Kayıp Sesler Ülkesinden' Öğrenecek

Vitamin'in üreticisi Sebit, velilerin ve öğrencilerin en çok zorlandıkları sınıf olan 1. sınıf için yeni bir okuma yazma ürünü geliştirdi.

Vitamin'in üreticisi Sebit, velilerin ve öğrencilerin en çok zorlandıkları sınıf olan 1. sınıf için yeni bir okuma yazma ürünü geliştirdi. Kayıp Sesler Ülkesi Okuma Yazma Destek Programı'yla öğrencilerin hızlı ve kolay okuma yazma öğrenmesi hedefleniyor.

Türk Telekom iştiraki, aynı zamanda Türkiye'nin en kapsamlı ve zengin online eğitim ürünü Vitamin'in üreticisi Sebit, okul öncesinden liseye öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin yaşamlarını kolaylaştıracak ürünleriyle eğitim dünyasına yeni değerler kazandırmaya devam ediyor.

İlkokul 1. sınıfın özellikle ilk dönemi, hem öğrenciler hem de aileleri için çeşitli zorluklarla dolu bir dönem olarak biliniyor. Çocuklar okullu olmaya alışırken, aileleri de onlara bu süreçte destek olacak eğitim ürünü arayışında oluyorlar.

Okuma yazma öğrenme sürecinin başlamasıyla birlikte öğrencilerin ek kaynaklarla desteklenmesi gerekiyor. Bu amaçla, 26 yıllık eğitim teknolojisi birikimiyle Vitamin, teknoloji çağının çocuklarını, sevdikleri dilden desteklemek için yeni bir okuma yazma ürünü geliştirdi.

SESLERİ KURTAR, OKUMA YAZMAYI KOLAYCA ÖĞREN!

Eğitim ve teknolojinin birleştiği en iyi örneklerden biri olan Kayıp Sesler Ülkesi Okuma Yazma Destek Programı, keyifli maceralara öğrencileri dahil ederek onları, seslerle tanıştırıyor. Bir ada ülkesinde geçen macerada öğrencilere çeşitli görevler veriliyor. Öğrenci, oyun oynarken sesleri tanımaya, hissetmeye; heceler, sözcükler ve cümleler oluşturmaya başlıyor.

Sesleri tek tek kurtarma üzerine kurgulanan macerada, öğrenci sürece kendiliğinden ve istekli katıldığı için okulda öğrendiklerini evde pekiştirmiş oluyor; okuma yazmayı hızlı ve kolay bir şekilde öğreniyor.

1.SINIF ÖĞRETMENLERİNİN İHTİYACI OLAN HER ŞEY BURADA!

Ses Temelli Cümle Yöntemini ile hazırlanan ürün, 1. Sınıf MEB müfredatı ile uyumlu olduğu gibi, aynı zamanda öğretmenin derslerinde kullanabileceği zengin bir kaynak olma özelliğini de taşıyor. 6 farklı ses grubuna ait 20 farklı etkinlik tipi ile hazırlanan üründe, her ses için 29 özgün şarkı, 532 öğrenme nesnesi ve 6 oyun bulunuyor.

Senaryo temelli ürün, ilkokul 1. sınıf öğretmenlerinin ihtiyacı olan her şeyi tek bir kaynakta bulabilmesini sağlıyor. Öğretmenler için hazırlanmış özel arayüzde çıktısı alınabilen sınıf içi uygulamalar, ses grubu ve çizgi çalışmalarına yönelik etkinlik kağıtlarıyla öğretmen, okuma yazma sürecinde başka bir ek kaynağa gereksinim duymadan derslerini işleyebiliyor. Ayrıca, öğretmenin sınıfta kullanabileceği, çıktısı alınabilen posterler, harf kartları, sayı kartları gibi öğretmen destek materyalleri de ürünün içerisinde yer alıyor.

Vitamin'in online okuma yazma ürünü Kayıp Sesler Ülkesi'ni www.vitaminegitim.com/ilkokul internet adresinden inceleyebilirsiniz. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Telekom Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title