Haberler

Diyanet İşleri Başkanı'ndan '1 Saat Fazla Oruç' Açıklaması

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, Hz. Hasan ile ilgili sempozyuma katılmak üzere geldiği Sivas'ta valiliği ziyaret etti. Prof.Dr. Görmez, sahur saati ile ilgili tartışmaların doğru olmadığını söyledi.

"HZ HASAN, BARIŞIN, SULHUN ELÇİLERİNDENDİR"

Havayolu ile kente gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'i Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'nda İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan karşıladı. Prof. Dr. Görmez daha sonra karayoluyla kent merkezine gelerek Sivas Valisi Alim Barut'u makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Görmez burada valilik şeref defterini imzaladı. Ardından Vali Barut, Görmez'e plaket verdi. Ziyarette yaptığı konuşmada, Hz. Hasan'ın önemine değinen Prof. Dr. Görmez, Bugün Sivas Müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu Hz. Hasan sempozyumunun açılışını yapacağız. O sempozyumu çok önemsediğimi ifade etmek isterim. Çünkü sevgili peygamberimizin 'reyhanım' dediği ve cennet gençlerinin efendisi olarak tarif ettiği Hz. Hasan efendimiz aynı zamanda barışın, sulhun, birlikte yaşama ahlakının ve birlikte yaşama hukukunun elçilerindendir. Bugünlerde coğrafyamızın, onun sesine ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Onun insanlığa miras olarak bıraktığı sulh ve barış mesajlarına ihtiyacı olduğu için Sivas'ta Hz. Hasan'la ilgili, sevgili peygamberimizin torunu, Hz. Ali efendimizin, Hz. Fatıma'nın evladı ve beşinci raşit halife olarak tarihe geçen Hz. Hasan'ı, bilimsel bir sempozyum ile Sivas'ta ele almanın çok önemli olduğunu düşünüyorum dedi.

DİYANET MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELECEK

Kentteki programı hakkında bilgi veren Görmez, Sempozyum sonrasında Sivas'ta görev yapan diyanet mensubu din görevlisi arkadaşlarımızla bir araya gelip bir hasbihalde bulunacağız. Hizmet kusurlarımız varsa onları gözden geçireceğiz. Ayrıca akşam da hem şehit ve gazi ailelerimizin olduğu, Sivas'ta yaşayan mülteci kardeşlerimizin bulunduğu, huzur evlerinden, sevgi evlerinden yaşlılarımızın ve çocuklarımızın olduğu bir iftar sofrasında bir araya geleceğiz. dedi.

1 SAAT FAZLA ORUÇ MU TUTUYORUZ?

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Görmez, sahura 1 saat erken kalkanların 1 saat fazla oruç tuttuğunu iddia etmeleriyle ilgili, Diyanet İşleri Başkanlığımızın Din İşleri Yüksek Kurulu diye bir kurulu var. 16 bilim adamından oluşur. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bulunan vakit hesaplama dairemiz var. Orada çalışan astronomlarımız var. Ayrıca Din İşleri Yüksek Kurulumuz, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimleri ve Astronomi Bilimi hocalarıyla yıllardır birlikte çalışır. Hem İslam fıkhının temel ilkelerini, prensiplerini, hem de bilimin astronomi ilminin verilerini dikkate alarak takvimlerini öyle yaparlar. Onun dışındaki tartışmalar, hem usul açısından, hem esas bakımından, hem bilgi ve bilgi ahlakı bakımından, hem de bilimsel veriler açısından sorunludur. Dolayısıyla bu noktada milletimizin kalbi mutmain olsun. Diyanet İşleri Başkanlığımız hiçbir zaman yanlış bir bilgiyi toplumla paylaşmaz. Bu konuda herkes Diyanet İşleri Başkanlığına güvensin. Hem usul bakımından o tartışma yanlıştır, hem esas bakımından. Hem bilgi ve bilgi ahlakı bakımından derken de şunu kast ediyorum, etrafımızda bu kadar acı hadiseler yaşanırken Ramazan bizi değiştirmeye gelir, bize her sene rahmet getirir, mağfiret getirir. Ramazanın manevi iklimine gölge düşürecek şekilde her sene böyle bir tartışma başlatmak doğru değildir dedi. Diyanet İşleri Başkanı Görmez daha sonra Ulu Cami'de hutbe vererek cuma namazını kıldırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
title