Haberler

1 Milyon 250 Bin Liralık Soygun Aydınlatıldı

İstanbul'da bir döviz bürosunun duvarını delerek yaklaşık 1 milyon 250 bin TL lira değerinde döviz ve ziynet eşyası çalınması olayıyla ilgili yapılan operasyonda Moldova uyruklu 2'si kadın 6 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte çalınan para ve ziynet eşyalarının bir kısmı ele geçirildi. Şüphelerin evinde yapılan aramada ise kasa açmakta kullanılan hidrolik kriko, sinyal kesici jamer cihazları ele geçirildi. Çete liderinin eşi Anna C., kucağında yeni doğmuş bebeği ile suç arkadaşlarıyla birlikte adliyeye sevk edildi.

DUVAR DELEREK ÇALMIŞLARDI

Kağıthane, Yavuzselim Caddesi üzerinde bulunan bir döviz bürosu 29 Kasım 2014 tarihinde meydana gelen olayda döviz bürosunun arka duvarını kırarak kasaya ulaşan soyguncular toplam 1 milyon 250 bin lira değerinde döviz ve ziynet eşyası ile birlikte kaçmışlardı. Olaydan sonra alarma geçen polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatmıştı.

2 BİN SAAT GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜSÜ İNCELENDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili yapılan çalışmalarda şüphelileri yakalamak için 150 ayrı güvenlik kamerasından alınan yaklaşık 2 bin saatlık görüntü incelendi. Görüntü incelemesi sonucu soyguncuların olayda sonra bindiklerini lüks araç kameralar kullanılarak Yenibosna'ya kadar takip edildi. Bu bölgede yapılan çalışmalar sonucu soyguncuların kaldığı ev tespit edildi. Önceki sabaha karşı eve yapılan baskında 2'si kadın 6 kişi gözaltına alındı.

ÇALININ MALLARIN BİR BÖLÜMÜ ELE GEÇİRİLDİ

Moldova uyruklu şüphelilerin evinde yapılan aramada döviz bürosu kasasından çalınan dövizlerin bir kısmı ve ziynet eşyalarının büyük bölümü ele geçirildi. Evde yapılan aramada ayrıca sinyal kesici jamer cihazları da bulundu.

JAMERLE ALARMLARI ETKİSİZ HALE GETİRİYORLARMIŞ

Şüphelilerin hırsızlık yapacakları yerde çalıştırdıkları jamer cihazı sayesinde güvenlik sistemlerinin cep telefonuyla alarm sinyali vermelerini engellediği öğrenildi.

ÇOCUĞU İLE ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

Çete liderliğini Moldova uyruklu Nikolay P.'nin yaptığı şebekenin Türkiye'ye turist olarak geldikleri tespit edildi. Çete liderinin eşi gözaltındaki Anna C.'nin ise kısa bir süre önce doğum yaptığı öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edilirken Anna C. bebeği ile birlikte polis aracına bindirilerek adliyeye götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kağıthane İstanbul Moldova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title