Haberler

Edirne'de 1. Meriç Hikaye Günleri Sona Erdi

Güncelleme:

Edirne Valiliği tarafından düzenlenen 1. Meriç Hikaye Günleri sona erdi.

Bir restoranda düzenlenen kapanış töreninde konuşan Edirne Valisi Hasan Duruer, medeniyetlerin herhangi bir sembolle anlatılması durumunda, Türk medeniyetinin su ile anlatılabileceğini söyledi.

Batılı medeniyetlerin, bütün dünyayı kasıp kavurmasından dolayı ateş medeniyeti olduğunu belirten Duruer, Türk medeniyetinin ise gittiği her yere adaleti, barışı, kardeşliği ve medeniyeti götürdüğünü ifade etti.

Medeniyetlerin su kenarlarına kurulduğunu aktaran Duruer, "Eğer su varsa orada medeniyet vardır. Medeniyetin olduğu yerler de şehirlerdir. Şehirler ancak medeniyetler sayesinde, kültürü oluşturabilirler veya kültürler sayesinde medeniyeti oluşturabilirler" dedi.

Duruer, Edirne'nin 3 nehre ev sahipliği yapması dolayısıyla bölgesinde çok sayıda medeniyet oluştuğunu kaydetti.

1. Meriç Hikaye Günleri'nin son derece başarılı geçtiğini bildiren Duruer, "Etkinliğe katılan yazarlarımıza teşekkür ediyorum. Biz esasında bir tohum atıyoruz. Eğer tohum toprağa ulaşmazsa, üzeri örtülemezse ve suyla kavuşmazsa, o tohum neşvünema bulamaz. Bu çalışmayı, kültürümüzü, medeniyetimizi ve Edirne'yi yeniden inşa tohumu olarak değerlendiriyorum" diye konuştu.

Etkinliğe katılan yazarların hikayelerinden bazı bölümler okudukları kapanış programı, yazarlara Vali Duruer tarafından teşekkür belgesi verilmesiyle sona erdi.

16 yazar katıldı

Hüseyin Su, Mukadder Gemici, Veysi Atıcı ve Ahmet Karacan'ın da aralarında bulunduğu 16 yazar, 3 gün boyunca Ömer Seyfettin, Sabahattin Ali, Sait Faik Abasıyanık ve Memduh Şevket Esendal hikaye atölyelerinde, hikaye ve hikayeciliğe ilişkin tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Etkinlik kapsamında, "Bir Şiir, Bir Hikaye", "Büyübozumu: Yaratıcılık, Yazarlık", "Hikayenin Hikayesi" ve "2000'ler sonrası Türk Hikayeciliği" konulu paneller de düzenlendi. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Duruer Meriç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title