Haberler

1 Mayıs Tertip Komitesi'nden Katılım Çağrısı

Eskişehir Atatürk Stadyumu önünde bazı sivil toplum kuruluşları adına yapılan açıklamada, halk 1 Mayıs kutlamalarına çağrıldı.

Eskişehir Atatürk Stadyumu önünde bazı sivil toplum kuruluşları adına yapılan açıklamada, halk 1 Mayıs kutlamalarına çağrıldı.

1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşan TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Neşet Aykanat, 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma gününü Eskişehir'de kitlesel ve coşkulu bir biçimde kutlamak için hazırlıklarına devam ettiklerini söyledi. "Bizler, yılın 365 günü alın teri döken, bu ülkede üretilen her şeyi ama her şeyi üretenleriz. Bizlerin 1 Mayıs'ta söyleyecek sözü, büyüteceği bir umudu var" diye seslenen Aykanat, "Taşeron çalışma başta olmak üzere tüm kölece çalıştırma biçimlerine karşı insanca çalışmak ve insanca yaşamak istiyoruz. İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücret ve sosyal haklar istiyoruz. Grev, örgütlenme ve toplu sözleşme hakkımızı istiyoruz. Çalışırken ölmek, sakat kalmak, hastalanmak istemiyoruz. Kıdem tazminatımız gaspına karşı iş güvencemize sahip çıkıyoruz" dedi.

YOK SAYILDIK

Yılın 365 günü ülkenin tüm değerlerini, güzelliklerini üretirken ezildiklerini, hor görüldüklerini, yok sayıldıklarını ifade eden 1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşan Aykanat ise şunları söyledi:

"Sefalet ücretleriyle, güvencesiz, çalıştırılıyoruz. İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınmadığı için hayatımızdan oluyoruz. 1 Mayıs dünyanın bir çok ülkesinde resmi tatildir. ve dünyanın her yerinde 1 Mayıs'lar kentlerin en merkezi meydanlarında kutlanır. Çünkü 1 Mayıs günü hayat durur. Türkiye'de de pek çok ilde böyle olacak, kentlerin en merkezi meydanları işçi sınıfıyla buluşacak. Bizler istiyoruz ki kentimizde de meydan adı verilen kavşaklar yerine, bu önünde bulunduğumuz yer, bu konuda söyleyecek sözü olanların görüşlerinin alınarak şekillendiği meydan gibi bir kent meydanı olsun, işçiler ve emekçiler taleplerini kavşaklar yerine kentimizin bu meydanında haykırsın. 1 Mayıslarda bir araya gelen bizler DİSK-KESK-TMMOB- Eskişehir Tabip Odası olarak dost emek-meslek örgütleriyle, demokratik kitle örgütleriyle bu alana sahip çıkalım bu meydanda buluşabilelim." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir 1 Mayıs Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title