Haberler

1 Mayıs Güneydoğu'da Olaysız Geçti

Yapılan konuşmalardan sonra Çeşitli müzik gruplarının konserinden sonra miting olaysız sona erdi.

Yapılan konuşmalardan sonra Çeşitli müzik gruplarının konserinden sonra miting olaysız sona erdi.

Siirt Emek ve Demokrasi Platformu bünyesinde toplanan KESK, Belediye İş, Eğitim Bir Sen ve Türk-İş Sendikalarının ortak kutladıkları 1 Mayıs etkinlikleri, Siirt Üniversitesi karşısında bulunan boş arazide kutlandı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı kutlamalar, daha sonra Siirt Belediyesi'ne bağlı itfaiye amirliği binası önünde devam etti. Toplu halde Siirt Üniversitesi önünden yürüyüşe geçen kalabalık, Kızlar Tepesi olarak bilinen Belediye İtfaiye Amirliği'ne ait boş araziye geldi. Slogan ve zılgıtlar eşliğinde yürüyüş yapan sendika üyelerine, Siirt Belediye Başkan Tuncer Bakırhan ve eski belediye başkanı Selim Sadak da destek vererek eşlik etti. Kızlar Tepesi'ne gelen kalabalık, yerel sanatçıların söylediği Kürtçe, Türkçe ve Arapça müzik eşliğinde halay çekti. Kutlamalar olaysız sona erdi.

Elazığ'da Hozat Garajı'nda toplanan guruplar, İstasyon Meydanı'na kadar yürüdü. Burada siyasi partiler, işçi ve emekçiler, davul ve zurna eşliğinde halay çekti. Gurup daha sonra İstasyon Caddesi'nden sloganlar atarak İstasyon Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Polisin aldığı sıkı güvenlik önlemleri ve ara sokakların barikatlarla kapatıldığı gözlendi. Yürüyüş sırasında, Her yer Taksim, her yer direniş sloganları ile yürüyen gurup, İstasyon Meydanı girişinde polisin aramasından geçtikten sonra alna alındı. Alanda toplanan yaklaşık 300 kişilik gurup, burada halaylar çekerek 1 Mayısı kutladılar. Kutlamaların akşam saatlerine kadar süreceği öğrenildi.

Mardin'deki 1 Mayıs kutlamalarına, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, BDP'li Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çeşitli sendika temsilcileri katıldı. Sendika temsilcilerinin yaptığı konuşmalardan sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, elde edilen özgürlüğün devamı için engellerin aşılması gerektiğini belirterek, Ezilen, sömürülen insanlara buradan sesleniyorum; Eğer halkların ve özgürlüğün devamını istiyorsak, bizlere karşı kurulan ve uluslararası olan tıkanma yollarını aşmak zorundayız. Bugüne kadar bunu başlattık, devam etmek, bizim için önemli adımlardır. Bizler özgürlüklerimize sahip çıkmasak zulümler, sömürücülük ve insan haklarımıza sahip çıkmamış olacağız. Bunun mücadelesini yürütüyoruz ve yürütmeye devam edeceğiz. Bu konuda herkesi kenetlemeye çağırıyoruz. Bu mücadelemizin devam etmesi sonucu, Kürt, Arap, Süryani ve Ermeni, halklarının hakkını da elde etmiş olacağız. Bunu gören sömürü ve düzenbazlar, önümüzü kesmek için uluslararası entrikalar yaratarak kesmek istemektedirler diye konuştu.

Konuşmaların ardından yerel sanatçılar, Kürtçe, Türkçe ve Arapça konser verdi. Kutlamalar olaysız sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eğitim Bir Sen Türk İş 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title