Haberler

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Ardından

TGC Yönetim Kurulu: "1 Mayıs'ta yaşanan olayların izlenmesini engellemek için cop, gaz ve tazyikli suyla gazetecileri hedef seçen, yaralayan ilkel anlayışı kınıyor, bu tutumdan artık vazgeçilmesini istiyoruz" "Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, gazetecileri hedef seçen güvenlik güçleriyle.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde yaşanan olayların izlenmesini engellemek için cop, gaz ve tazyikli suyla gazetecileri hedef seçen, yaralayan ilkel anlayışı" kınayarak, gazetecileri hedef seçen güvenlik güçleriyle ilgili işlem yapılması için İstanbul Valiliği'ni ve Emniyet Müdürlüğü'nü göreve çağırdı.

Yönetim Kurulu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde yaşanan olaylarda yaralanan gazetecilere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Gazetecilerin dün zor anlar yaşadığı kaydedilen açıklamada, 1 Mayıs gösterileri sırasında görev yapan bazı basın mensuplarının polis tarafından hedef seçilerek, tartaklandığı, görevlerini yapmalarının engellendiği iddia edildi.

"Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görevlerini yapan gazetecilerin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü izlerken hedef seçildiği" kaydedilen açıklamada, muhabir, foto muhabiri ve kameramanların biber gazı ve tazyikli sudan etkilendiği anlatıldı.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Gazetecilerin kamu yararı adına görev yaptığını görmek istemeyen emniyet güçleri, meslektaşlarımızın Taksim'e girmesine engel olmaya çalıştı. Okmeydanı'nda yaşanan çatışmaları takip eden ETHA muhabiri Ali Haydar Doğan'ın kolu kırıldı. Beşiktaş'ta Barbaros yokuşundaki polisle göstericiler arasında yaşanan çatışmada Halk TV muhabiri Barış Yarkadaş, canlı yayın yaparken yaralandı. Şişli'de EPA foto muhabiri Sedat Suna, bacağından yaralandı. Sol gazetesi muhabiri Elif Örnek polis saldırısı sırasında başından yaralandı. Sol gazetesi muhabiri Emin Şentürk ise olayları izlerken plastik mermiyle yaralandı. Haber portalı Duruş Haber Genel Yayın Yönetmeni Metin Güneş, ayağından darp edildi. Milliyet gazetesi foto muhabiri Ozan Güzelce polisin fırlattığı gaz kapsülüyle sağ el bileğinden yaralandı. Mücadele Birliği Dergisi muhabiri Yusuf Ali Gümüşlü kolundan, Yurt gazetesi yazarı Hakan Gülseven ise burnundan yaralandı.

1 Mayıs'ta yaşanan olayların izlenmesini engellemek için cop, gaz ve tazyikli suyla gazetecileri hedef seçen, yaralayan ilkel anlayışı kınıyor, bu tutumdan artık vazgeçilmesini istiyoruz. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, gazetecileri hedef seçen güvenlik güçleriyle ilgili olarak işlem yapılması için İstanbul Valiliği'ni ve Emniyet Müdürlüğü'nü göreve çağırıyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İstanbul 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu? Azem ne demek? Azem anlamı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title