Haberler

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne Doğru

Diyarbakır Valiliği, kutlama alanı tahsisinde herhangi bir sendikaya öncelik tanınmadığını bildirdi.

Diyarbakır Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla kutlama alanı tahsisinde herhangi bir sendikaya öncelik tanınmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yapılacak kutlama için Yenişehir semtindeki İstasyon Meydanı'nın Memur-Sen'e özellikle verildiğine dair bazı haberlerin yayımlandığı belirtildi.

Diyarbakır'daki toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergahının 2911 Sayılı Yasanın 6. maddesi kapsamında Valilikçe 6 Ocak 2014 günü alınan kararla Nevruz alanı, TÜYAP Fuar Merkezi ve İstasyon Meydanı olarak belirlendiği kaydedilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"1 Mayıs günü İstasyon Meydanı'nda etkinlik düzenleme talebiyle Memur-Sen tarafından oluşturulan 7 kişilik düzenleme kurulu 8 Nisan'da başvurdu. Aynı yer ve etkinlikle ilgili KESK yöneticileri de 17 Nisan'da müracaatta bulunmuşlardır."

"Hukuka uygun bir şekilde yapılmıştır"

Açıklamada, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 10. Maddesinin C bendinin son fıkrasında, "Aynı yerde, aynı gün toplantı yapmak üzere ayrı ayrı düzenleme kurullarınca bildirim verilmişse ilk verilen bildirim geçerlidir. Diğerlerine durum hemen yazılı olarak bildirilir" hükmünün bulunduğu aktarılarak, "İddia edildiği gibi herhangi bir sendikaya öncelik tanınması ya da bir sendika lehine işlem tesis edilmesi mümkün değildir. İş ve işlemlerimizin tamamı mevzuat çerçevesinde hukuka uygun bir şekilde yapılmıştır" denildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Valiliği Memur Sen Yenişehir 1 Mayıs Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title