Haberler

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne Doğru

TÜRK İŞ Ankara İl Temsilcisi Yıldırım: TÜRK İŞ, DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve diğer demokratik kitle örgütleri 1 Mayıs’ı Ankara’da Sıhhiye Meydanı’nda kutlama kararı aldı" "1 Mayıs, amacına uygun bir biçimde, barış içinde, kimseyi kırmadan, dökmeden bayram havasında kutlanacaktır"

TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve demokratik kitle örgütlerinin, 1 Mayıs'ı Ankara'da Sıhhiye Meydanı'nda ortaklaşa kutlama kararı aldığı bildirildi.

TÜRK-İŞ Ankara İl Temsilcisi Mesut Yıldırım, TÜRK-İŞ Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, başkentteki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İşçi ve memur konfederasyonlarının, bu yıl 1 Mayıs'ı, merkezi olarak farklı alanlarda kutlama kararı aldığını anımsatan Yıldırım,  ancak emek ve meslek örgütlerinin yerel bileşenlerinin Türkiye'nin hemen her yerinde, 1 Mayıs'ı birlikte alanlarda kutlayacaklarını söyledi.

Bu nedenle, TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve diğer demokratik kitle örgütlerinin 1 Mayıs'ı Ankara'da Sıhhiye Meydanı'nda kutlama kararı aldıklarını bildiren Yıldırım, şöyle konuştu:

"1 Mayıs kutlaması, amacına uygun bir biçimde, barış içinde, kimseyi kırmadan, dökmeden bayram havasında kutlanacaktır. İşçi sınıfının sorunları ve talepleri, en gür sesimizle Sıhhiye Meydanı'nda dile getirilecektir. Çalışanların demokratik, ekonomik ve sosyal hak ve talepleri, Sıhhiye Meydanı'nda ifadesini bulacaktır. Toplumun emekten yana tüm kesimleriyle, birlik ve dayanışma içinde olacağımız bu anlamlı günde, tüm emekçileri, emek dostlarını, demokrasiden, özgürlüklerden yana herkesi ve Ankara halkını Sıhhiye Meydanı'na bekliyoruz."

Yıldırım, Ankara halkına da mesaj vermek istediğini belirterek, "Halkımızın içi rahat olsun. Bu 1 Mayıs'ı Sıhhiye'de hep birlikte bir bayram havasında kutlayacağız" ifadelerini kullandı.

KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Başkanı İsmet Meydan da TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, TMMOB, TTB tarafından hazırlanan ortak basın açıklamasını okudu. Meydan, bu yıl 1 Mayıs'ın 124. kez işçi sınıfının uluslararası düzeyde birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanacağını ifade ederek, "Kamu emekçileri olarak iş güvencesine, haklara ve geleceğe sahip çıkmak, çocukların güven içinde yaşayabileceği halklarla kardeşlik ve barışı gözeten bir Türkiye talebini haykırmak için 1 Mayıs'ta Türkiye'nin her yerinde alanlarda olacağız" dedi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Sıhhiye Meydanı Türkiye 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title