Haberler

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

SAKARYA/ 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Sakarya ve Düzce'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

SAKARYA/ 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Sakarya ve Düzce'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sakarya'daki kutlamalar kapsamında, Atatürk Bulvarı'nda toplanan bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, ellerindeki döviz ve pankartlarla kent meydanına kadar yürüdü.

KESK Sakarya Şubeler Platformu Sözcüsü Ali Yavuz Köse, burada yaptığı konuşmada, 1 Mayıs'ın tüm dünyada ve Türkiye'de emekçilerin ve ezilen halkların eşitlik, özgürlük, kardeşlik ve insanca yaşam talepleriyle harekete geçtiği, mücadele kararlılığını alanlara yansıttığı bir gün olarak kutlandığını söyledi.

Antidemokratik düzenleme ve uygulamalara karşı eşitlik, özgürlük ve demokrasi talebini haykırmak için bugün Türkiye'nin her yerinde alanlarda olduklarını vurgulayan Köse, "Yaşasın 1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma günü, yaşasın emekçilerin birliği, halkların kardeşliği" ifadesini kullandı.

Düzce

Düzce'de ise Belediye Meydanı'nda toplanan sivil toplum kuruluşları, dernekler ve bazı siyasi partilerin üyeleri, sloganlar eşliğinde Anıtpark'a kadar yürüdü.

Konuşmaların yapıldığı kutlamalara katılanlar, daha sonra davul zurna eşliğinde halay çekti ve horon oynadı.

Kaynak: AA / Yerel

Yavuz Köse 1 Mayıs Sakarya Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title