Haberler

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta kutlandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta kutlandı.

Gaziantep'te kentin farklı noktalarından yürüyerek sloganlar eşliğinde İstasyon Meydanı'na gelen çeşitli sivil toplum kuruluşu, sendika ve parti temsilcileri ile vatandaşlar, burada çalınan müzikler eşliğinde halay çekti.

Konuşmaların ardından gruptakiler dağıldı.

Adıyaman'daki etkinlikler

Adıyaman'da kentin iki ayrı noktasında gerçekleşen kutlamalarda, Petrol-İş, Kamu-Sen, Türk-İş sendikalarına bağlı işçiler, Mimar Sinan Parkı'ndan Mustafa Yüce Özbilgin Parkı önündeki meydana kadar yürüdü.

Davul zurna eşliğinde işçiler halay çekerken, mahalli sanatçılar da konser verdi.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'na bağlı işçiler de Engelli Parkı'nda toplanarak Karapınar Mahallesi'ndeki Miting Meydanına kadar yürüdü.

İşçiler, burada müzik eşliğinde eğlendi.

Şanlıurfa'daki etkinlikler

Şanlıurfa ve bazı ilçelerinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Rabia Meydanı'nda toplanan Urfa Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, pankart ve dövizler açarak, bir süre slogan attı.

Dilek Çakırtaş, grup adına yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ın yıllardır tüm dünyada işçi sınıfını ve ezilen hakların kardeşlik ve insanca bir yaşam talepleri doğrultusunda kutlandığını söyledi.

Bugün işçi ve emekçilerin yaşanan sorunlara çözüm beklediğini belirten Çakırtaş, "Sorunlar, yıllardır ezilen, yok sayılan ötekileştirilen halkların sorunları, demokrasi, barış ve özgürlük talepleri iç içe geçmiştir. Bu nedenle bu yıl 1 Mayıs, Türkiye'nin temel sorularının kalıcı olarak çözülmesi talebinin öne çıktığı bir mücadele günü olarak görülmelidir" dedi.

Açıklamanın ardından gruptakiler halay çekti.

Siverek'te düzenlenen etkinlikte ise AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ile Belediye Başkanı Resul Yılmaz, belediye işçileriyle bir araya gelip yemek yedi.

Etkinliğin sonunda Gülpınar, davul zurna eşliğinde işçilerle halay çekti.

Ceylanpınar ilçesinde ise HDP İlçe teşkilatınca basın açıklaması yapıldı.

İlçe binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan Mehmet Naci Yılmaz, adaletsizliğe karşı sokaklarda, meydanlarda her yerde omuz omuza vererek mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Elbistan ilçesinde gerginlik

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki karşılıklı slogan atılması gerginliğe neden oldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda, Eğitim-Sen Elbistan Temsilciliği ve HDP'nin birlikte tertip ettiği kutlamalarda, iki grubunun karşılıklı attıkları sloganlar nedeniyle gerginlik yaşandı. Tartışma polisin araya girmesiyle büyümeden önlendi.

Polis her iki grubun arasında önlem alırken, meydana toplanan kalabalık basın bildirisi okunduktan sonra, müzik eşliğinde halay çektikten sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Kahramanmaraş Gaziantep Adıyaman 1 Mayıs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title