Haberler

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, sendika ve sivil toplum kuruluşlarınca, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, sendika ve sivil toplum kuruluşlarınca, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Lüleburgaz Hükümet Konağı önünde toplanan aralarında Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş ve Petrol-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova'nın da bulunduğu gruptakiler, Kongre Meydanı'na yürüdü.

Burada açıklama yapan Kristal-İş Genel Başkanı Çetintaş, 1 Mayıs'ın işçilerin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olduğunu anlattı.

Çetintaş, işçilerin özgürce ve onurlu yaşam için meydanlara çıktığını belirterek, "Bizleri yok sayanlar, sesimizi duymayanlar şimdi görsünler, duysunlar bizi, alanlardayız. Haklı taleplerimizi haykırmak, işçi sınıfının gücünü göstermek için alanlardayız. Dünyanın her yerinde farklı dillerde, farklı sloganlarla fakat aynı amaç uğruna 1 Mayıs kutlanıyor. Bizler, alanlardayız, haklı taleplerimizi haykırmak, işçi sınıfının gücüne güç katmak için alanlardayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Trakya Bölgesi Lüleburgaz Kırklareli 1 Mayıs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title