Haberler

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Türel, mesajında, emeğin, emektarın, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın günü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü coşkuyla kutladıklarını, 1 Mayıs'ın ekonominin, sanayinin ve tüm çalışma alanlarının en önemli yapı taşını oluşturan işçilerin emeğin ve alın terinin her daim sembolü olduğunun belirtti.

Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet ve yatırımları işçi kardeşlerinin emeği sayesinde yaptıklarını vurgulayan Türel, "Bizimle birlikte Büyükşehir Belediyesi camiasında çalışan, evine rızık ve ekmek götüren bütün cefakar, fedakar yol arkadaşlarıma, emekçi kardeşlerime ne kadar teşekkür etsem azdır" ifadesini kullandı.

Başkan Türel, şantiyeleri dolaştığını, işçilerin çalışma şartlarını yakından gördüğünü, bir insana emeğinin karşılığının verilmemesinin çalışana ne kadar zulüm olduğunu bildiklerini ifade etti.

Geçmişten borçlu bir belediye devraldıklarını bildiren Türel, şunları kaydetti:

"Çalışanlarımızın maaşlarını ve ikramiyelerini aksatmadan ödedik. Antalya olarak işçilerimizin, çalışanlarımızın 1 Mayıs Bayramı'nı 1 hafta öne çektik ve gerçek bir bayram yaşattık. Söz verdiğimiz gibi kadrolu işçilerimize geçen dönemden kalan yaklaşık 5,5 milyon liralık alacaklarını geçen hafta itibarıyla ödemeye başladık. İşçimizin, emekçimizin sözde değil, özde yanındayız. İmkanlarımız geliştikçe işçimizin hakları da gelişecek. Yatırımlarımızla Antalya kalkınırken, yeni istihdam kapıları açılacak, işçilerimiz de kazanacak. Bu vesileyle işçi, memur ve tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum. 1 Mayıs'ların anlamına uygun olarak dostluk ve dayanışma havası içerisinde geçmesini diliyorum."

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Menderes Türel Antalya 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title