Haberler

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yüksel, mesajında, Avustralya'nın Melbourne kentindeki işçilerin 1856 yılında günlük çalışma süresinin 8 saat olması için başlattıkları eylem mücadelesi sonucunda 1 Mayıs 1886'da Amerika İşçi Sendikaları Konfederasyonu önderliğinde günde 12 saat olan çalışma süresinin 8 saate düşürüldüğünü hatırlattı.

1 Mayıs'ın, bütün dünya işçilerinin birlik dayanışma ve mücadelesini simgeleyen gün olduğunu belirten Yüksel, şunları kaydetti;

"Dünya genelinde bir çok ülke tarafından kutlanan ve resmi tatil olarak kabul edilen İşçi Bayramı, ülkemizde ilk olarak 1923 yılında kutlanmaya başlandı. Türkiye'de 2429 sayılı ulusal bayram ve genel tatiller hakkındaki 2009 yılı kanununda yapılan değişiklik ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ülkemizde tatil ilan edilmiştir. Türkiye'nin emek ve sendikacılık tarihi açısından önemli bir gelişim olarak kaydedilen 1 Mayıs, ülkemizde emek bayramı adına yaraşır bir şekilde dostluk ve barış içerisinde geçeceğine inanıyorum. Bu vesileyle tüm emekçilerimizin Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Rasim Yüksel Avustralya 1 Mayıs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title