Haberler

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Antalya ve Burdur'da gerçekleşen yürüyüşler olaysız sona erdi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Antalya ve Burdur'da kutlandı.

Antalya'da, Hak-İş İl Temsilcisi Murat Pilevne, Kışlahan Çarşısı'nda yaptığı açıklamada, "Haklar, özgürlükler, demokrasi, saygın bir iş, baskısız güvenli ve güvenceli çalışma hayatı, insan onuruna yaraşır bir yaşam için birlikteyiz" dedi.

Pilevne, tüm renkleriyle barış içinde yaşayan daha özgür, daha müreffeh, demokratikleşmeyi tamamlamış bir Türkiye için alanlarda olduklarını belirtti.

Ekmek mücadelesi veren, alın teriyle üreten emekçilerin, daha yaygın, daha güçlü sendikal örgütlenmesi gerektiğini vurgulayan Pilevne, şunları kaydetti:

"Yeryüzünün bütün mazlum ve mağdurlarının özellikle zulme uğrayan Suriye, Mısır, Filistin, Arakan, Gazze, Doğu Türkistan ve Orta Afrika halklarının yanında olduğumuz için alanlardayız. Ülkemizin bugünü ve geleceği, bütünlüğü, insanlığımızın birlik, beraberlik ve kardeşliği, çözüm sürecinin başarıya ulaşması, ücretlerden kesilen ağır vergilere hayır dediğimiz için buradayız."

Farklı yerlerde kurulan standlarda tüm işçilerin sendika üyesi oluncaya kadar çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Pilevne, basın açıklamasının ardından basın mensuplarına ve eşlerine hediye verdi.

Çeşitli sendika üyelerinden oluşan gruplar, Aydın Kanza Parkı'nda toplandıktan sonra slogan atarak Güllük Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Öte yandan bir başka grup da TRT kavşağından, Yavuz Özcan Parkı'na yürüdü.

Buradaki kalabalığa seslenen Türk-İş İl Temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal da işçilerin mücadele ve birlikte hareket etme gününü kutladıklarını söyledi. Bugün tüm dünyada işçilerin, emeği için haykırdığını aktaran Ünal, şöyle devam etti:

"Dini, mesleği ne olursa olsun emekçiler bir araya gelip taleplerini haykırıyor. Barış ve özgürlük için toplandık. Dünyada ve ülkemizde barışı, kardeşliği çağırıyoruz. Savaştan yana hiçbir politikaya izin vermeyeceğiz. Bugün 1 Mayıs, tüm dünyada işçilerin köle gibi çalışmasını kabul etmiyoruz. Adaletsizliğe işsizliğe yoksulluğa karşı çıkıyoruz. 1 Mayıs emekçi günü tüm işçilere kutlu olsun."

Konuşmanın ardından Tolga Çardar, mini bir konser verdi.

Burdur'da da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle sendikalar, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan grup Köprübaşı mevkisinde toplandı. Buradan Cumhuriyet Meydanı'na kadar Belediye Bandosu eşliğinde yürüyen grup, çeşitli sloganlar attı.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, programda yaptığı konuşmada, 1 Mayıs'ta birlik ve beraberliğin yaşanması gerektiğini söyledi.

"Bu coşkulu günlerin birlikte kutlanması gerektiğini" ifade eden Ercengiz, "Türkiye bizimdir bizim olacaktır. Başka da gidecek yerimiz yok. Kimsenin farklı bir Türkiye oluşturmasına izin vermeyeceğiz. Bugün burada keyifli bir bayram kutluyoruz, inşallah bunların devamını getireceğiz. Herkesin bayramını kutluyorum" dedi.

Program şarkı ve türküler eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Antalya 1 Mayıs Türkiye Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title