Haberler

1 Mayıs Biga'da Bayram Gibi Kutlandı

Çanakkale’nin Biga ilçesinde 1 Mayıs İşçi Bayramı, Türk-İş ve Türk Metal İş’in düzenlediği mitingle bayram havasında kutlandı.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde 1 Mayıs İşçi Bayramı, Türk-İş ve Türk Metal İş'in düzenlediği mitingle bayram havasında kutlandı.

Türk-İş Çanakkale Temsilciliği ile Türk Metal İş Sendikası Biga Şubesi tarafından düzenlenen 1 Mayıs şenliği ilçe meydanında yapıldı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için eşleri ve çocuklarıyla toplanan yaklaşık 5 bin kişilik grup, düzenlenen etkinliklere katıldı. Türk Metal İş Sendikası'na bağlı İÇDAŞ tesislerinde çalışan işçiler ve aileleri, saat 09.30'da kortejler halinde ve davul zurna eşliğinde Belediye Meydanı'na geldi. Halaylar çekerek 1 Mayıs'ı kutlayan emekçiler, ellerinde taşıdıkları pankartlarla mesajlar verdi.

İşçiler, 'Çanakkale içinde Aynalı Çarşı', 'Emekçiler çakala, çantacıya karşı', 'İşimiz ve iş yerimiz namusumuzdur', 'Çakallar şaşırma, sabrımızı taşırma', 'Dur çakal, Çanakkale bir devrin battığı yerdir', 'Dur çantacı, Çanakkale bir devrin battığı yerdir', 'Dünyayı dize getiren biz çakalları da ezeriz', 'İşçinin ocağına uzanan eller kırılsın', 'İşimizin düşmanlarına geçit vermeyiz', 'İş, aş, ekmek kutsaldır. Sakın ha kutsalımıza laf etmeye kalkma', 'Şehit torunu bozar çakalların oyununu', 'İt ürür, emekçi üretir', 'Çanakkale'de alın terimize engel tanımayız', 'Emeğin karşısında kimse duramaz', 'Hangi çılgın bize zincir vuracakmış şaşarız' yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

Mitingde konuşma yapan Türk Metal İş Sendikası Şube Başkanı Osman Akkurt, "1 Mayıs, birlik, mücadele ve dayanışma günü tüm emekçilere kutlu olsun" dedi.

Akkurt, son yıllarda bölgede yaşanan sanayi hareketinde 'çantacılık'la iş yapanları hedef alarak, "İşini namusu, ekmeğini kutsal bilen emekçi kardeşlerim, bölgemizde birlikte zor günlerden geçiyoruz. Bölgemiz piyonların, maşaların, sırtı kalın, eli çantalı kişilerin kuşatmalarına sahne oluyor. Ancak yağma yok. Biz buradayız. Ne işimizi, ne iş yerimizi bu tür çakal kişilere yem ettirmeyiz. Bu topraklar neler gördü neler. Bu topraklar yedi düvelin defterini dürdü. Biz Çanakkale şehitlerinin torunlarıyız. Biz emeğin sesi, emekçinin bileğiyiz. Köpekler istedi diye atlar ölmez. Çantacılar istedi diye bileğimiz bükülmez" diye konuştu.

Emekçilerin sendikal mücadele yolunda büyük bedeller ödediğini söyleyen Akkurt, "Hak aramak kutsal bir mücadeledir, biz hayatın her alanında adil paylaşım istiyoruz. Bugün buradaki varlığınızla, grev hakkı olmayan sendika ve sendikasız çalışan kalmasın diye haykıran sizsiniz. Gerçek anlamda toplu sözleşme isteyen haykırışın kendisi sizsiniz. Babam bugün işten atılmasın diyen çocuğun umudu sizsiniz. İşinize, iş yerinize dil uzatanların, kumpas kuranların oyunlarını boşa çıkaracak olan da sizsiniz" dedi.

Konuşmaların ardından, Bandırma'dan gelen ekip Kafkas dansları gösterisi sundu. 1 Mayıs şenliği, mitinge katılanların halaylar çekip oyunlar oynamasıyla sona erdi. Mitingin ardından işçilere pilav ikram edildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Türk İş 1 Mayıs Biga Yerel Haberler

title