Haberler

1 Mayıs Aydın'da Coşkuyla Kutlandı

Aydın'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, sendika ve sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Aydın'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, sendika ve sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile Aydın Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu katıldıkları kutlamada birlikte harmandalı oynadı. Tezcan, bütün dünya emekçilerinin bir araya gelip, "Savaşa ve sömürüye hayır" demeleri gerektiğini belirtti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da katılımıyla, Zafer Meydanı'ndan yürüyüşle başladı. Doğu Gazi ve Hükümet Bulvarı güzergahında yürüyen grup, 1 Mayıs kutlamaları için hazırlanan İstasyon Meydanı'nda buluştu. Kortejin en ön sırasında CHP'li Tezcan ile yer alan Başkan Çerçioğlu, katılımcılara karanfil dağıttı. Tezcan ve Çerçioğlu, İstasyon Meydanı'nda işçilerle harmandalı oynadı. Halayların da çekildiği alanı 5 bine yakın kişi doldurdu.

CHP Ganel Başkan Yardımcısı Tezcan, "Güvenli ve güvenceli çalışmanın taşeron aracılığı ile yok edildiği, işçi sınıfının zulme uğradığı günümüzde zulmedenlere karşı emekçiler meydanlarda toplandı. Dünyanın çeşitli bölgelerinde savaşlar çıkartılıyor. Küresel sermaye yeniden savaş çığırtkanlığı yapıyor. Tarihte olduğu gibi emperyalistlerin rahatı için işçilerin, köylülerin ve emekçilerin çocuklarını ezdirmenin planını yapıyorlar. Emek sınıfı tüm dünya ölçeğinde bir araya gelip, 'Savaşa, sömürüye, zulme hayır' demelidir. Küresel sermayeye karşı tek çözüm küresel birleşmedir. İşçiyiz, güçlüyüz, kazanacağız" dedi.

Konuşmaların ardından, müzik eşliğinde halaylar çekilmesiyle devam eden kutlamalarda, sıcak havaya rağmen simit satmaya çalışan 32 yaşındaki Hakan Genç dikkat çekti. Yoğun güvenlik önlemi alınan kutlamalar, ilerleyen saatlerde sona erdi. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özlem Çerçioğlu Bülent Tezcan 1 Mayıs Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title