Haberler

1 Mayıs 1996'da Ölenler Kadıköy'de Anıldı

Kadıköy'de, çeşitli sendikalara üye kişilerden oluşan bir grup, 1996'daki 1 Mayıs kutlamaları sırasında çıkan olaylarda ölen 3 kişiyi andı.

Kadıköy'de, çeşitli sendikalara üye kişilerden oluşan bir grup, 1996'daki 1 Mayıs kutlamaları sırasında çıkan olaylarda ölen 3 kişiyi andı.

Kadıköy Belediyesi'ne ait otoparkın girişinde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, ellerinde karanfillerle sloganlar eşliğinde bir süre yürüdü.

Olayın meydana geldiği yerde toplanan grup saygı duruşunda bulundu. Grup adına basın açıklaması yapan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, 1996 yılında Kadıköy'deki 1 Mayıs kutlamalarında ölen Hasan Albayrak, Yalçın Levent ve Dursun Odabaşı'nı anmak üzere toplandıklarını söyledi. Çerkezoğlu, "1 Mayıs tarihi, bu ülkede toplumsal mücadelelerin, sınıf mücadelelerinin de tarihidir. 1 Mayıs'ın devrimci bir tarzda kutlanmasının önüne hiçbir güç geçemeyecek. Kitleselliğimiz, coşkumuz ve şehitlerimizin iradesiyle Taksim'de olacağız" dedi.

Grup, açıklamanın ardından, ellerindeki karanfilleri olayın meydana geldiği yere bıraktıktan sonra dağıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadıköy Belediyesi 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title