Haberler

1 Kasım Genel Seçimi

26'ncı Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti Kırşehir'de 2 milletvekilliği kazandı.

26'ncı Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti Kırşehir'de 2 milletvekilliği kazandı.

AA muhabirinin il ve ilçe seçim kurullarından aldığı resmi olmayan sonuçlara göre, Kırşehir'de 656 sandıkta 136 bin 28 seçmen oy kullandı. 133 bin 827 oyun geçerli sayıldığı seçimde, AK Parti yüzde 50,72, MHP yüzde 24,07 ve CHP ise yüzde 17,87 oranında oy aldı.

Bu sonuçlara göre, AK Parti, 7 Haziran seçimlerinde kaybettiği 1 milletvekilliğini de geri alarak, ildeki milletvekillerinin tamamını kazandı. AK Parti Kırşehir 1'inci sıra adayı Salih Çetinkaya ikinci defa milletvekili seçildi. AK Parti'den 22 ve 23'üncü dönemlerde milletvekilliği yapan Mikail Arslan da yeniden Meclis'e girmeyi başardı.

MHP'den 25'inci dönemde milletvekili seçilen ve Kırşehir'den 1'inci sıra adayı gösterilen Cemil Yıldırım Türk, bu defa TBMM'ye giremedi.

7 Haziran seçimlerinde AK Parti ve MHP, Kırşehir'deki 2 milletvekilliğini paylaşmıştı. Kırşehir'de 7 Haziran seçimine göre 1 Kasım seçiminde AK Parti'nin oylarında yükseliş, CHP ve MHP oylarında ise düşüş yaşandı.

Kaynak: AA / Yerel

Kırşehir Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title