Haberler

1 Kasım'da Oy Kullanacaklar Dikkat! Adres Değişikliği İçin Son Gün

Güncelleme:

Seçime katılacak partileri açıklayan YSK, adres değişikliği bildirimi konusunda da uyardı. Vatandaşların, mesai saati bitimine kadar nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri'ne katılacak partilerin yer aldığı liste, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Partilerin listesi kadar önemli bir konuda seçmenlerin adres değişikliğini bildirmek için son gün olması. Eğer seçmenler bugün mesai bitimine kadar bunu yapmaz ise oy kullanamayacak.

İŞTE PARTİLERİN LİSTESİ

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan listeye göre 1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimleri'ne katılacak olan partiler şöyle:

Adalet ve Kalkınma Partisi, Anadolu Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük birlik Patisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Gelişim Partisi, Demokratik Sol Parti, Doğru Yol Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, Hak ve Adalet Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkın Yükselişi Partisi, Halkların Demokratik Partisi, İlk Parti, Komünist Parti, Liberal Demokrat Parti, Merkez Parti, Millet Parti, Millet ve Adalet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Muhafazakar Yükseliş Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Saadet Partisi, Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi.

BUGÜN SON GÜN

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Kasım'da yapılacak seçimler için adres değişikliğini nüfus müdürlüklerine bildirmeyen vatandaşların, 28 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar nüfus müdürlüklerine başvuru yaptıktan sonra adres kayıtlarını değiştirmeleri ve yeni adreslerini bildirmeleri gerekiyor.

7 Haziran seçimlerinden sonra adres değişikliği yapan binlerce kişinin adres bildiriminde bulunmadığını tespit ettiklerini söyleyen Yüksek Seçim Kurulu, bu kişilerin ilgili kurumlara başvuruda bulunarak gerekli adres değişikliği işlemlerini yapmaları için 28 Ağustos günü mesai bitimine kadar sürelerinin olduğunu söyledi.

Adres değişikliği yapacak kişiler kendilerine ait tapu, kira sözleşmesi ya da kendiadlarına düzenlenen bir fatura ile beyanda bulunabilme hakkına sahip olacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Seçim Kurulu Türkiye Partisi Anadolu Partisi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (168)

nergis:

yükselişteyiz erol kardeş oylar hdp ye

59
60
yanıtYanıtla
YUNUS:

TÜRKİYE Yİ BÖLENLERE NASIL DESTEK VERIRSINIZ MUNAFIKLAR ATAİSTLER ZERDUŞLAR BUNLARA NASIL BİR MÜSLÜMAN DESTEK VERIR BÜYÜK ADALET SAHİBİ ALLAH A HAVELE EDİYORUM EN İYİSİNİ ALLAH BİLİR

yanıt1
yanıt2
gülçiçek:

çok beklersiniz sizin gördüğünüz göreceğiniz 13 doğuda milletimize yaptığınız eza cefayı unutmadık halen devam ediyorsunuzda insanlarımıza acı çektirmeye eziyet etmeye düşün bu milletin yakasından def oln gidin ermenistanınıza yada hizmet ettiğiniz alman ingiliz fransıza, düşün artık bu milletin yakasından

yanıt0
yanıt1
gocmen:

cok yuksekten dusmek iyi degil, fazla yukselme.

yanıt22
yanıt19
HAYALCİİİ:

GÖRÜCEZZZZ!!!!!!!!!11

yanıt9
yanıt8
hesap:

Kesinlikle HDP

62
53
yanıtYanıtla
EFE:

HDP nin niyeti ülkenin bölünmesi Almanyada özerklikten bahseden Batida kardeslikten baristan bahseden G doguda kürtcü Erivanda Ermeni olanlardan ne fayda gelir?

48
44
yanıtYanıtla
hesap:

HDP haksızlığa uğramış ezilmiş yok sayılmış bütün halkların yanındadır tabi sizde bu fasıflara sahip olmadığınız için ancak terörize edersiniz sen git düne kadar barış kardeşlik diyen mütabakatlar imzalayan 7 hazirandan sonrada bütün bunları inkar edip savaş diye bağıran hükümetine şöyle burda sahtekarlık yapma

yanıt26
yanıt25
ccc şovalye ccc:

oyunuzu hdp ye vermeyinde kime verirseniz verin

44
45
yanıtYanıtla
Enayi Topluluk:

Yoğurtmu

yanıt9
yanıt3
Tüm 168 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title