Haberler

1. İstanbul Arapça Kitap Fuarı'nı 50 Bin Kişi Ziyaret Etti

Gulf Turk Fuar Hizmetleri tarafından düzenlenen 1. İstanbul Arapça Kitap Fuarı'nı yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti.

AA muhabirine bilgi veren Gulf Turk Media Genel Müdürü ve fuarın organizatörü Mustafa el Habbab, 25-31 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen fuara, İran ve İtalya ile 12 Arap ülkesinden 170 yayınevinin katıldığını söyledi.

Kitapların yaklaşık yüzde 60'ının ziyaretçiler tarafından satın alındığını aktaran Habbab, fuar kapsamında çok sayıda etkinlik düzenlendiğini kaydetti.

Mustafa el Habbab, fuara beklenenin üzerinde katılım olduğunu dile getirerek, " Türkiye'deki Araplar ve Türkler normalin üzerinde katılım gösterdi. Beklenenin üstünde bir başarıya ulaşıldı" dedi.

Farklı kesimlerden ziyaretçilerin fuara ilgi gösterdiğine belirten Habbab, "Körfez tarafından ve Arap ülkelerinden gelen ziyaretçiler de oldu. Arap ülkelerinin ünlü siyasetçileri ile sanatçılar, bakanlar, konsolosluklardan ziyaretçiler geldi. Ziyaretçilerin çoğunluğunu Araplar oluşturdu. Türklerin ziyaretleri de azımsanacak gibi değildi. Üniversite öğrencileri, enstitülerde okuyanlar, ilahiyat toplulukları, Arapça kitaplara ihtiyaç duyanlar katılım sağladı" diye konuştu.

Suriyeli çocuklara psikolojik destek

Habbab, fuar alanında çocuklara özel stantların kurulduğunu anlatarak, Suriyeli çocuklara psikolojik destek sağlamak amacıyla gönüllü bir grubun da fuar süresince görev yaptığını belirtti.

İmza günleri ile hat ve ebru gibi el sanatları sergilerinin de yer aldığı fuarda gerçekleştirilen söyleşilerde, 30'u aşkın Arap aydın kitapseverlerle buluştu.

Yabancı dillerden Arapça'ya çevirilen kitapların da görücüye çıktığı fuarda, Türkiye ve İstanbul'u tanıtan kültür etkinlikleri de düzenlendi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Türkiye İtalya İran Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title