Haberler

1. İstanbul Arapça Kitap Fuarı'na Yoğun İlgi

Gulf Turk Fuar Hizmetleri tarafından düzenlenen ve 15 farklı Arap ülkesinden 200'ü aşkın yayınevinin katıldığı "1. İstanbul Arapça Kitap Fuarı" yoğun ilgi gördü.

Gulf Turk Fuar Hizmetleri tarafından düzenlenen ve 15 farklı Arap ülkesinden 200'ü aşkın yayınevinin katıldığı "1. İstanbul Arapça Kitap Fuarı" yoğun ilgi gördü.

İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarda AA muhabirine konuşan Kuveyt'ten İbda Yayın ve Dağıtım şirketi sahibi Tarık Kamil, "İstanbul'da Arapça yayınlar anlamında bir fuara şirket olarak ilk kez katılıyoruz. Dün gerçekleşen açılışa katılım gayet güzeldi. Güzel bir başlangıç yaptık." dedi.

Kamil, katılımın beklenilenden fazla olduğunu ifade ederek, "İlerde de gerçekleşecek Arapça kitap fuarlarına katılmayı düşünüyoruz. Görünen o ki Türkiye'de ciddi anlamda Arapça okur kitlesi bulunuyor. Biz öncelikli olarak fikir kitapları yayınlıyoruz ve görüyoruz ki kitaplarımız ilgi çekiyor." ifadelerini kullandı.

Fuara Mısır'dan katılan Meşru Yayınları Temsilcisi Muhammed Zehra, satılan kitapların kalitesinden Türkiye'de ciddi anlamda kültürlü insanların bulunduğunu gördüğünü ve bazı insanların 10 - 20 kitabı bir arada satın almasının ise Arapça kitap eksiliğinin bir yansıması olduğunu belirtti.

Özellikle Arap dünyasında yeni çıkan romanların ilk günden satışının fazla olduğunu kaydeden Zehra, "Çoğunlukla İslami kitaplar ve romanlar satılıyor ancak çocuk kitapları da rağbet görüyor. Burada bulunmaktan memnunuz." şeklinde konuştu.

Yemen'den 7 ay önce İstanbul'a gelen üniversite öğrencisi İsmail Mehdi, fuara çeşitli Arapça kitaplar almak için geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Kitap fuarı biz Türkiye'de yaşayan Araplar için büyük fırsat oldu. Arap olmayan bir ülkede Arapça kitap bulabilmek gerçekten zor. Türkiye'de çok sayıda mültecinin yanı sıra Arap öğrenciler de bulunuyor. Fuarın bu kadar kalabalık olması da Arapça kitaplara ne kadar ihtiyaç olduğunu gösteriyor."

Fuar boyunca, çeşitli kurumların açacağı stantlarda, Türkiye ve İstanbul'u tanıtan kültür etkinliklerinin yanı sıra eğlence faaliyetlerinin de yapıldığı çocuklara özel bir bölüm bulunuyor.

İmza günleri, hat, ebru gibi el sanatları sergilerinin de yer aldığı ve birçok Arap aydınının konuşmacı olarak konferans vereceği fuar, 31 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Türkiye Kuveyt Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title