Haberler

1. İstanbul Flamenko Festivali Başladı

Güncelleme:

Beyoğlu'nda düzenlenen 1. İstanbul Flamenko Festivali, Flamenko tutkunlarını buluşturdu.

Beyoğlu'nda düzenlenen 1'inci İstanbul Flamenko Festivali, Flamenko tutkunlarını buluşturdu. Festivale evsahipliği yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Flamenko dansı ve müziği çok etkileyici, izlerken insanı heyecanlandırıyor" dedi.

Flamenko müziği ve dansını İstanbullu müzikseverlerle buluşturan İstanbul OLE 1'inci İstanbul Flamenko Festivali başladı. Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi'nde muhteşem bir gösteri ile açılışı yapılan festivale Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Türkiye İspanya Büyükelçisi Rafael Mendivil Peydro ve Cervantes Enstitüsü Müdürü Martin Asuero Pablo katıldı.

"İZLERKEN İNSANI HEYECANLANDIRIYOR"

İspanyol kültüründe önemli bir yere sahip olan Flamenko müziğini ve dansını İstanbullularla tanıştıran festivale ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Flamenko dansını ve müziğini seviyoruz. Halkın içinden bir sanat türü, aynı bizim arabesk kültürümüz gibi, ayrıca dansı da çok etkileyici, izlerken insanı heyecanlandırıyor" diye konuştu.

Kültür aktivitelerinin evrensel olduğunu ve bu festivali Türk dostlarımızın bizimle olmasının büyük şans olduğunu ifade İspanyol Büyükelçi Rafael Mendivil Peydro ise, "Flamenko evrensel bir etkinlik. Bilen bilmeyen herkes fark edecektir ki, ruhunda Flamenko müziği dansının büyüleyici etkisi herkeste biraz var" diye konuştu.

FESTİVALDE "FLAMENCO REİNA" RÜZGARI

Festivalin açılışında büyük bir şölene sahne olan "Flamenco Reina" konseri müzikseverlere unutulmaz bir gösteri sundu. Flamenko müziğini profesyonel dans performansıyla süsleyen sanatçılar, misafirlere keyifli dakikalar yaşattı.

TÜM KONSER VE GÖSTERİLER ÜCRETSİZ

Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Birinci İstanbul Flamenko Festivali" 4 gün boyunca sürecek olan etkinliklerle devam edecek. 13 Aralık Cumartesi günü son bulacak konser ve gösteriler halka açık, tamamen ücretsiz olarak sahnelenecek.

İstanbullu müzikseverleri Flamenko müziğiyle buluşturan festivalde; 11 Aralık Perşembe günü, Paco de Lucia, 12 Aralık Cuma günü Flamenkovari ile Doğan Canku ve 13 Aralık Cumartesi günü de Endülüs'ten Anadolu'ya David Perez ve Mavi Siyah sahne alarak Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi'nde müzikseverlere coşkulu anlar yaşatacak.

Konserlerin yanı sıra dans gösterileri, workshoplar, fotoğraf sergileri, söyleşiler ve film gösterimleri de ücretsiz olarak İstanbulluların beğenisine sunulacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi İstanbul Türkiye Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title