Haberler

1. Ilıca Çermik Festivali

Erzurum'da, Aziziye Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Ilıca Çermik Festivali'nin ikinci gününde "Buzağı Teşvik" yarışması yapıldı.

Erzurum'da, Aziziye Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Ilıca Çermik Festivali'nin ikinci gününde "Buzağı Teşvik" yarışması yapıldı.

Orhan Tavlı Stadında düzenlenen buzağı yarışmasına ilçe genelinde 12 buzağı sahibi katıldı.

Değerlendirme öncesinde buzağıları temizleyip, süsleyen çiftçiler kazanmak için belirlenen jüri önünde kıyasıya yarıştı. Piste çıkarılan ve yürümekte zorlanan bazı hayvanlar, süt biberonu tutularak jüri önünden geçirildi.

Yarışma sonunda jüri, burun, göz, yürüyüş, vücut yapısı, buzağının dış görüntüsü, derisi, tüyleri ve ırk özelliklerini değerlendirerek dereceye giden buzağı sahiplerini belirledi. Birinciliği Yılmaz Topçu, ikinciliği Hacı Yurtsever, üçüncülüğü ise Fikri Ağcı aldı.

Yarışmada birinciye 250, ikinciye 200, üçüncüye 150 lira para ödülü, diğer katılımcılara da hayvan yemi verildi.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, yaptığı konuşmada, bu yıl ilkini düzenledikleri festivalde amacın, 7 Mayıs'taki vurguyu ön plana çıkarmak olduğunu söyledi.

Bu tarihlerde kaplıcalardaki şifalı suların, daha da şifalı olduğunu ifade eden Orhan, "Daha öncede Ilıca'da şifalı sulara halk bir araya gelerek festival havasında geçiriyordu. Biz bunu günümüze taşıdık. Bu festivalde amacımız Ilıca'nın tanıtımına bir nebze katkıda bulunmak ve insanları bir araya getirmektir. Birlik ve beraberlik içerisinde bu festivalin geçmesini sağlamak" dedi.

Yarışmada birinci olan buzağı sahibi Yılmaz Topçu da, yapılan etkinliğin hayvan yetiştiriciliğini özendirmeyi amaçladığını belirterek, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Festival Dadaş Fasıl Ekibi, Tülay Özer Akköse konser ile Yavuz Değirmenci'nin gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Erzurum Aziziye Çermik Ilıca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title