Haberler

1"Hay Way Zaman" Belgeselinin Ankara Galasına, Kılıçdaroğlu Eşiyle Katıldı

Dersim olaylarını konu alan, Nezahat Gündoğan'ın yönetmenliğini, Kazım Gündoğan'ın ise yapımcılığını üstlendiği ve 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Belgesel Film dalında Jüri Özel Ödülü kazanan "Hay Way Zaman" belgesel filminin Ankara galası, Devlet Tiyatroları Küçük Tiyatro Sahnesi'nde yapıldı.

Dersim olaylarını konu alan, Nezahat Gündoğan'ın yönetmenliğini, Kazım Gündoğan'ın ise yapımcılığını üstlendiği ve 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Belgesel Film dalında Jüri Özel Ödülü kazanan "Hay Way

Zaman" belgesel filminin Ankara galası, Devlet Tiyatroları Küçük Tiyatro Sahnesi'nde yapıldı. Galaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ve çok sayıda davetli katıldı.

Belgesele konu olan 83 yaşındaki Emoş Gülver, belgesele gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Katliamda anne babamı götürdüler. Ben kaçtım, çalının altına saklandım kurtuldum. Bir subay aldı beni evlatlık olarak, onlarla yaşadım. Katliamda yanımda ağabeyim vardı yaralıydı, o da düştü öldü, kimsem kalmadı. Bir subay aldı beni oradan. O zaman 5 yaşındaydım, o subay ailesi büyüttü beni" dedi. Galadan büyük heyecan duyduklarını belirten, filmin yönetmeni Nezahat Gündoğan, "Eğer bu filmi yapmasaydım bir yanım çok eksik kalırdı, hatta utanç duyardım. Çünkü duyduğum, gördüğüm, bildiğim bir konuyu bir ürüne dönüştürmemek ve onu en geniş kesimle paylaşmamak, insanlığa mal etmemenin utancını yaşardım. O yüzden şimdi en azından huzurluyum bu boyutuyla " dedi.

Toplumsal bellek oluşturma adına bu projede yer aldıklarını ifade eden Kazım Gündoğan, "Muradımız yaraları kanatmak değil, yeni yaralar açmak hiç değil, muradımız karanlık zihniyetlerin açtığı ve kapanmamış yaraları görünür kılmak ve onları onarıcı adaletin bilincinde ileri taşımak ve onarmak. Muradımız bu karanlık zihniyetin yarattığı akıl tutulması ve vicdan körelmesine ışık tutması,

toplumsal belleğin oluşmasına katkıda bulunmak" şeklinde konuştu.

Anadolu Quartet Grubu'nun sunduğu dinletinin ardından, belgeselin gösterimi yapıldı. Daha sonra filmde öyküsü anlatılan Emoş Gülver sahneye çıkarak izleyicileri selamlarken, Gülver davetlilerce ayakta alkışladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Gündoğan Dersim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title