Haberler

1.geleneksel Çocuk Oyunları

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Türkiye’nin 7 bölgesinde gerçekleşecek olan "Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi"nin ilk ayağı Manisa'nın Şehzadeler ilçesinden başladı.

İdareci ve Bürokratlar Birliği tarafından hazırlanan Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Türkiye'nin 7 bölgesinde yapılması planlanan "Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi"nin ilk ayağı Manisa'nın Şehzadeler ilçesinden başladı.

Geleneksel çocuk oyunlarını unutulmaktan kurtarıp gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen projenin açılış konuşmasını yapan İdareci ve Bürokratlar Birliği Başkanı Yücel Can, amaçlarının çocukların zararlı alışkanlık edinmelerine karşı farkındalık oluşturmak olduğunu kaydetti. Projelerinin çocukların kişiliklerinin gelişiminde, boş zamanlarını etkili bir şekilde geçirmesinde ve aynı zamanda geçmişi ile güçlü bir bağlantı kurmasına katkı sağlayacağını vurgulayan Can, şöyle konuştu:

"Geleneksel Çocuk Oyunları, Kültür ve Spor Etkinlikleri Projemiz, çocuk ve gençler için en etkili cazibe merkezlerinden biri olan 'oyun' olgusundan hareket ederek büyük bir ihtiyacı karşılamayı amaçlamaktadır. Aslında anne ve babaların bir noktada rahat bırakılmasını istediği oyunlar rol model zinciridir. Bu rollerle çocuklarımız anne, baba, büyükler tarafından başlarından uzaklaştırma aracı görünse de aslında çocuklar, gençler bu oyunlarla anne, baba, dede, öğretmen, doktor gibi roller girmektedir.

Amacımız adeta evinde yalnızlığa hapsedilen, sokağın risklerine maruz kalan, internetin esiri ve bağımlısı olan çocuklarımızı bu olumsuz ortamlardan kurtararak sağlıklı bir nesil yetişmesine katkıda bulunarak aynı zamanda oyunlar vesilesiyle kendini geliştirerek zamanla unutulmaya yüz tutan oyunları bugüne ve gelecek nesillere aktararak yaşatılmasına vesile olmaktır. Geleneksel çocuk oyunlarının kapsamlı bir araştırmasını yaparak gün yüzüne çıkmasını sağlamayı amaçlamaktadır."

Oyun federasyonları kurulacak

Törene katılan milletvekili Özdağ ise birçok spor oyununun batıdan önce ülkemizde olduğunu ve takım oyununun da atalarımız tarafından bulunduğunu dile getirdi.

Unutulmaya yüz tutan oyunların oynanmasını yaygınlaştıracak federasyonların kurulacağını belirten Özdağ, "Bu oyunlara Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Kültür ve Turizm çok önem veriyor. Daha çok çelik çomak oynayacağız, daha çok ata bineceğiz, çevdan oynayacağız, polo oynayacağız. Sayın Başbakanımız şimdi ki Cumhurbaşkanımız sürekli satranç tahtası dağıtıyordu. Zekaların oyunu" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Milletvekili Özdağ ile Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, çocuklarla mendil kapmaca, yakan top, matrak ve çuval oyunu oynadı.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen projenin açılış törenine AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, İdareci ve Bürokratlar Birliği Başkanı Yücel Can, Gençlik Hizmetleri ve Spor Manisa İl Müdürü Dr. Savaş Duman ile Şehzadeler Belediye başkanı Ömer Faruk Çelik ile Milli Eğitim müdürü Mustafa Altınsoy, Aile ve Sosyal Politikalar il müdürü Murat Konan, Kültür ve Turizm il müdürü İbrahim Sudak ile çocuklar ve aileleri katıldı. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Selçuk Özdağ Yücel Can Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title