Haberler

1. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması

Denizli İhracatçılar Birliği'nin (DENİB) ev ve plaj giyiminde yenilikçi ürünleri teşvik etmek için organize edilen "1. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması"nda finale kalan tasarımcıların ürünleri, ünlü mankenlerin katıldığı defilede beğeniye sunuldu.

"Ekoloji" ana temasıyla düzenlenen DENİB 1. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması"nın final defilesi, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen'in de aralarında yer aldığı davetlilerin katılımıyla yapıldı.

Vali Demir, defile öncesinde yaptığı konuşmada, Denizli'nin ihracata dönük bir kent olduğunu ifade ederek, "İhracat demek, dünya ile rekabet etmek demektir. Dolayısıyla tasarımın ve inovasyonun ajandasını almamış bir kentin bunda başarılı olması mümkün değil. Bu yapılan tasarım yarışması bunun örneklerinden bir tanesi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert de Türk havlusunun dünyada bir marka olduğunu, çarşafları ve nevresim ile de Dubai'den New York'a dünyanın en iyi otellerini Denizli'de üretilen tekstil ürünleriyle donatıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Tekstilde, artık yeni bir yol ayrımına gelmiştik. Temel tasarım ürünlerinin üzerine çıkıp inovatif, araştırma ve geliştirmeye dayalı, tasarıma dayalı ürünlerin vaktinin geldiğini düşündük. DENİB olarak markalaşmaya çok kuvvetli aday olduğumuz ev tekstilinin önemli bir kolu olan ev ve plaj giyimi üzerine bir tasarım yarışması düzenlemek istedik. Bu yarışmayı her yıl düzenleyeceğiz. Bize destek veren herkese çok teşekkür ederim."

Yarışmanın Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirildiğini belirten Kocasert, ilk üçe giren tasarımcılara, para ödüllerinin yanı sıra masrafları Ekonomi Bakanlığı'nca karşılanmak üzere yurt dışında istedikleri üniversitede 2 yıl eğitim ödülü verileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Akif Örük'ün kareografisiyle gerçekleştirilen defilede, modacı Ertan Kayıtken, tasarımcı Özlem Özkan, Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı İsa Dal'ın da aralarında bulunduğu jüri, Türkiye genelinden finale kalan 10 tasarımcının koleksiyonlarını değerlendirdi.

Tasarımcıların koleksiyonları, ünlü mankenler Şenay Akay, Elif Ece Uzun, Merve Büyüksaraç, Irmak Atuk, Ece Begüm Yücetan'ın da aralarında yer aldığı mankenlerce tanıtıldı.

Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Esra Ertan'ın

"Form, huzur, kum tanesi, esinti" isimli koleksiyonu birinci seçildi.

Yarışmada, "E1-E2-P1-P2" adlı koleksiyonu ile Fatma Kırımlı ikincilik,

"İp-Keçe" isimli koleksiyonu ile Tuğçe Yıldırım da üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Yarışmanın "İnovasyon Özel Ödülü" ise Ayça Kaplan'a verildi.

Yarışmada dereceye giren tasarımcılardan birinciye 7 bin lira, ikinciye 5 bin lira, üçüncüye 3 bin lira, jüri özel ödülü sahibine de 5 bin lira para ödülleri, yarışmanın sponsor firma temsilcileri tarafından takdim edildi.

Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Hamdi Ateş - DENİZLİ

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Bakanlığı Osman Zolan Denizli Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title