Haberler

1. Diyarbakır Çüngüş Doğa Sporları Festivali

Güncelleme:

24-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan 1. Diyarbakır Çüngüş Doğa Sporları Festivaline 350 sporcu katılacak.

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde bu ilk kez düzenlenecek olan 1.Diyarbakır Çüngüş Doğa Sporları Festivaline Dağcılık, Yamaç Paraşütü,Dalgıçlık,Bisiklet,Doğa Fotoğrafçılığı ve Kano branşlarından toplam 350'ye yakın sporcu katılacak.

Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü Başkanı Abdurrahim Ekin, İl dışından da çok sayıda spor kulübü ve derneklerden sporcu ve üyelerin katılacağını belirterek, "Festival Cumartesi günü Diyarbakır Ziyagökalp spor salonu ünündeki açılış ile başlayacak daha sonra festivalin gerçekleşeceği Çüngüş ilçesinde pazar günü tamamlanacaktır. Diyarbakır Çüngüş Belediyesi ve Çüngüş Kaymamaklığının destekleri ile gerçekleşecek olan festivale Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü, Diyarbakır Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü, Dicle Üniversitesi Hava Sporları Kulübü,Diyarbakır Su Sporları Kulübü,Atlas Hava Sporları ve DİFAD dan sporcu ve üyelerin katılımının yanı sıra, Kahramanmaraş, Ş.Urfa. Muş, Malatya, Samsun,İzmir,Siirt,Batman,Elazığ ve Antalya dan sporcularda festivale katılım için ilimize geleceklerdir"dedi.

Bölgede ilk defa gerçekleşecek olan festival ile Diyarbakır'ın doğa sporları için önemli bir merkez olduğu ve rahat bir şekilde buralara gelip bu sporları icra edebileceklerini göstermek olduğunu belirten Ekin,"Festivale destek veren Çüngüş Belediye Başkanı Sayın Zübeyir Arslanca,Çüngüş Kaymakamı Sayın M. Fatih Çelikel'e teşekkür ediyorum"dedi.

Kaynak: Temsilci / Spor

Kültür Sanat Kültür Sanat Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title