Haberler

1. Disiplinlerarası Çocuk ve Kadın Sempozyumu

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Küçükçekmece Belediyesi işbirliğiyle, Türkiye'deki çocukların ve kadınların sorunlarına ışık tutmak amacıyla "1. Disiplinlerarası Çocuk ve Kadın Sempozyumu" gerçekleştirilecek.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, farklı disiplinlerden akademisyenin yer alacağı sempozyum, 16-18 Haziran'da İZÜ Halkalı Merkez Kampüsü'nde düzenlenecek.

Sempozyumun panel başlıkları, "Türkiye'de Çocuk ve Kadın Olmak", "Çocuk ve Kadınların Eğitim, Sağlık ve Sosyal Hizmetlere Erişimi", "Şiddet Sarmalında Çocuk ve Kadın" ve "İş Yaşamında Çocuk ve Kadın" olarak belirlendi.

İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, 44'ü sözlü, 10'u poster olmak üzere 54 tebliğin sunulacağı sempozyumun 50'nin üzerinde öğretim üyesinin katkılarıyla düzenlendiğini belirtti.

Bulut, 3 gün sürecek etkinlikte 17 konuşmacının yer alacağını kaydederek, sempozyumun amacını, "Ülkemiz çocuklarının ve kadınlarının sorunlarını mercek altına alan tüm disiplinlerdeki araştırmacıların, bütüncül bir bakış açısıyla, bilgi ve deneyimlerini paylaşacakları ve gelecek çalışmalarına yön verecek etkileşimler yaşayabilecekleri bilimsel bir ortam oluşturmak" şeklinde açıkladı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi İstanbul Halkalı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title