Haberler

1-Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrasya Tüneli'nin Son Testini Bizler Yaptık, 20 Aralık'ta Açılışını...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Avrasya Tüneli'nin son testini yaptık. 20 Aralık'ta inşallah açılışını yapacağız. 'Palavra diyenler' aldandı""Yenikapı ruhunu zedelemeye çalışanlara millet olarak en güzel cevabı vermeye devam edeceksiniz""29 Ekim 2013'ten bugüne 156 milyon Marmaray'dan, Asya kıtasından Avrupa'ya, Avrupa kıtasından Asya'ya geçmiş oldu"Başbakan Binali Yıldırım,"Bu proje beni çok heyecanlandırıyor""150 milyon İstanbullu 2013'ten beri trafik derdi çekmeden 2 dakikada bir kıtadan başka bir kıtaya geçmenin rahatlığını yaşıyor"Haber: Gülseli KENARLI - Hakime TORUN - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHACumhurbaşkanı Erdoğan Avrasya Tüneli'nden makam aracıyla geçtikten sonra açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Avrasya Tüneli'nin son testini yaptık. 20 Aralık'ta inşallah açılışını yapacağız. 'Palavra diyenler' aldandı"

"Yenikapı ruhunu zedelemeye çalışanlara millet olarak en güzel cevabı vermeye devam edeceksiniz"

"29 Ekim 2013'ten bugüne 156 milyon Marmaray'dan, Asya kıtasından Avrupa'ya, Avrupa kıtasından Asya'ya geçmiş oldu"

Başbakan Binali Yıldırım,

"Bu proje beni çok heyecanlandırıyor"

"150 milyon İstanbullu 2013'ten beri trafik derdi çekmeden 2 dakikada bir kıtadan başka bir kıtaya geçmenin rahatlığını yaşıyor"

Haber: Gülseli KENARLI - Hakime TORUN - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrasya Tüneli'nden makam aracıyla geçtikten sonra açıklamalarda bulundu. Erdoğan Avrasya Tüneli'nin 20 Aralık'ta açılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asfaltlama çalışmaları tamamlanan Avrasya Tüneli'nden kendi kullandığı makam otomobili ile ilk geçişi yaptı. Erdoğan'a geçişte Başbakan Binali Yıldırım da eşlik etti. Test sürüşünün ardından Erdoğan ve Yıldırım açıklamalarda bulundu.

"BUNLAR PALAVRA' DİYENLER ALDANDI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Avrasya Tüneli'nin son testini bizler yaptık. 20 Aralık'ta inşallah açılışını aziz milletimizle birlikte yapacağız. 'Bırakın canım bunlar palavra' diyenler aldandı. Bunlar hayata geçirildi. Bizler doymadık dedik çok çalışacağız. 29 Ekim 2013'ten bugüne 156 milyon Marmaray'dan, Asya kıtasından Avrupa'ya, Avrupa kıtasından Asya'ya geçmiş oldu. Bunlar hayaldi gerçek oldu" ifadelerini kullandı.

"20 ARALIK'TAN İTİBAREN 26 YIL BU FİRMALAR BURAYI İŞLETECEK"

Erdoğan, "Türk Kore işbirliği ile aslında inşa süresi ile işletme süresi bir arada olmak kaydıyla 30 yıl 6 ay. Şu andan itibaren 20 Aralık'tan itibaren 26 yıl bu firmalar burayı işletecek. Yap işlet devret sistemi ile daha sonra devletimize burası bırakılacak. Bu anlayış aslında Türkiye Cumhuriyeti tarihinde devlet olarak devletin işletilmesinde bir bütçe yapma anlayışının nasıl olacağını 14 yıl içinde ülkemizde gösterdik. Bu bütün yatırımlarımıza hız kazandırdı" dedi.

"BİNALİ YILDIRIM KARDEŞİM İLE BUNLARI BAŞARILI BİR ŞEKİLDE YÜRÜTTÜK"

Erdoğan, "Sağ olsun uzun yıllar ulaştırma bakanım olarak çalışan Binali Yıldırım kardeşim ile bunları başarılı bir şekilde yürüttük. Sayın Yıldırım ile yine başarılı bir şekilde inşallah sürdüreceğiz" dedi.

"3. HAVALİMANI'NIN KABA İNŞAATI YÜZDE 40'A ULAŞTI"

3. Havalimanı'nın kaba inşaatının yüzde 40'a ulaştığını belirten Erdoğan, "2018'in başında 3. Havalimanının birinci etabını açacağız. 90 milyon yolcu kapasiteli olan kısmını açacağız. Tamamı bittiğine 150 milyon yolcu kapasiteli hatta 200 milyona kadar çıkacak bir adım olacak. Kaba inşaat olarak yüzde 40'a doğru ulaştı. Bununla kalmıyoruz" ifadelerini kullandı.

"KANALİSTANBUL PROJESİ'NİN İNŞALLAH YAKIN ZAMAN İÇİNDE İHALESİ YAPILACAK"

Erdoğan, "Kanalistanbul Projesi'nin inşallah yakın zaman içinde ihalesi yapılacak. O da Karadeniz'i Marmara'ya bağlayan bir kanal olması hasebiyle çok çok önemli. Bütün bunlarla beraber bir diğer adım olarak, inşallah bu projenin bedeli, tabii önem arz ediyor, 1 milyar 250 milyon dolar" ifadelerini kullandı.

"YENİKAPI RUHUNU ZEDELEMEYE ÇALIŞANLARA MİLLET OLARAK EN GÜZEL CEVABI VERMEYE DEVAM EDECEKSİNİZ"

Erdoğan, "Her şeye rağmen yatırımlarımızı sürdürdüğümüz ve 2023 vizyonumuzla birlikte de hedefe emin adımlarla yürüdüğümüz modern Türkiye'nin geleceğinde sizleri el ele, omuz omuza, özellikle 15 Temmuz akşamı bize o alçaklığı, o vahşeti yaşatanlara gereken cevabı gerektiği yerde veren bütün milletime, ekranları başında bizi izleyen milletime inanarak söylüyorum. Burada bir şeyi daha söylüyorum. Yenikapı ruhunu zedelemeye çalışanlara da ben inanıyorum ki, millet olarak, milletçe en güzel cevabı, her yerde veriyorsunuz, vermeye devam edeceksiniz. Buna da inanıyorum. Şimdi de diyorum ki, 20 Aralık'ta inşallah açılışı yaparken sizlerle bir arada olacağız" açıklamasında bulundu.

"BU PROJE BENİ ÇOK HEYECANLANDIRIYOR"

Başbakan Binali Yıldırım, "Sayın Cumhurbaşkanım, bu proje beni çok heyecanlandırıyor. Başbakanlığınız döneminde İstanbul'un ulaşım sorunlarını çözmek dünya şehri İstanbul'a büyük projeler kazandırmak için verdiğiniz talimatlar birer birer yerine getiriliyor. 150 milyon İstanbullu 2013'ten beri trafik derdi çekmeden 2 dakikada bir kıtadan başka bir kıtaya geçmenin rahatlığını, konforunu yaşıyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Avrasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title