Haberler

1. Bilim ve Teknoloji Günleri"

GYTE Rektör Yardımcısı ve TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Prof. Dr. Ergin: "Bugün teknolojik bir basamak atlamak için binlerce kişi çalıştıran bir şirket olmanız gerekmiyor"

Gebze Yüksek Teknolojileri Enstitüsü (GYTE) Çayırova Kampüsü'nde düzenlenen "1.Bilim ve Teknoloji Günleri" devam ediyor.

GYTE Rektör Yardımcısı ve TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, burada yaptığı konuşmada, KOBİ'ler ve Start-up şirketlerin, ekonomide büyük bir pasta dilimine sahip olduğunu belirtti.

Bu şirketlerin, Türkiye'nin itici kuvveti olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ergin, şöyle konuştu:

"Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerinde 'Türkiye'nin yüzde 96'sı KOBİ'lerden oluşmaktadır, küçük şirketlerdir. Türkiye'nin itici kuvveti asıl buralardadır" denilir. Teknolojik değişimlerle birlikte KOBİ'lerin önemi artmaya başladı. Bugün teknolojik bir basamak atlamak için binlerce kişi çalıştıran bir şirket olmanız gerekmiyor. Onun yerine ufak daha dinamik, çekirdek fikirler ortaya koyabilen ve genellikle bilişim ağırlıklı olduğunu gördüğümüz şirketler, bu atlamalara sebep oluyor. Tabi bunların hamiliğini yapmak, onları bünyesine katıp daha da geniş bir kitleye ulaştırmak için büyük şirketlerin vazgeçilmez rolü de var."

Prof. Dr. Ergin, yetişmiş eleman sıkıntısını azaltmak için bilgisayar mühendisliği bölümünde bir uygulama başlatıldığını kaydederek, "Teknopark şirketlerinden biriyle anlaşma yapıldı. Bu burs programına çevrildi. Şirket tarafından 'staj yapmak veya çalışmak istersen gel' denildi. Bu sayede şirket erken yaşlardan itibaren kişiyi desteklemeye başlıyor ve takip ettiği kişiyi bünyesine alıyor. Daha yetişmeye yeni başlamış gençleri kazanmak, endüstri için büyük bir adımdır" ifadesini kullandı. - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Çayırova Türkiye Gebze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title